Partimiz savaştan, ölümlerden sorumlu değil

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Bingöl'de partisinin il binasının uğradığı saldırıya ilişkin sağduyu çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUŞ - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Diyalog ve müzakere bütün sorunların çözümünde en doğru yöntemdir. Bu saatten sonra diyalog ve müzakereye karşı çıkmak ahlaki değildir" dedi.
 
Demirtaş, geçen hafta sonu oğlunu kaybeden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a taziye ziyaretinde bulundu.
 
Taziye çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Türkiye'nin hem bölgesel düzeyde hem de içeride sorunlar, sıkıntılar yaşadığını savundu.
Çatışmalarda her gün gençlerin yaşamlarını yitirdiğini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:
 
"Siyaset maalesef ki bu acıların, akan kanın durması konusunda yeterince rol oynayamıyor. Parti olarak mevcut acıların bir an önce bitmesi ve akan kanın durması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Çağrılar yapıyor, somut olarak çözüm önerilerimizi ortaya koyuyoruz. Bu tek taraflı gelişmiyor. Bir diyalog ortamının gelişmesi için, iktidar partisi başta olmak üzere herkesin çaba sarf etmesi gerekiyor. Diyalog ve müzakere bütün sorunların çözümünde en doğru yöntemdir. Bu saatten sonra diyalog ve müzakereye karşı çıkmak ahlaki değildir."
 
Demirtaş, Bingöl'de parti binalarının camlarının kırılmasına ilişkin şunları kaydetti:
"Partimiz savaştan, ölümlerden sorumlu değil. Parti teşkilatlarımıza saldıranlar, barış için ne yaptıklarını bir düşünsünler. Bu konuda herkes duyarlı olmalı, kışkırtmalara gelmemeli. Bunlar örgütlenmiş kıtalardır. Partilerimize saldırtıp, özellikle hedef haline getirten kesimler de bütün bu olup bitenlerden sorumludur. Bingöl teşkilatımıza yönelik kısa zamanda gerçekleşen bu ikinci saldırıyı da kınıyorum. Bu saldırıların durması için herkesin provokasyonlara karşı dikkatli olması lazım."
Bu konularda ilginizi çekebilir