Pegasus, Airberlin ile ortak uçuşa başladı

Ortak uçuşlar ilk aşamada Berlin, Düsseldorf, Köln ve Münih'ten İstanbul'a ve bağlantılı olarak Ankara ve İzmir'e gerçekleşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pegasus Havayolları ile Airberlin, ortak uçuşlara başladı. Ortak uçuşlar, ilk aşamada Almanya'nın 4 şehrinden Türkiye'ye gerçekleşecek.

Pegasus Havayollarından yapılan açıklamaya göre havayolu şirketi, Almanya'nın ikinci büyük havayolu Airberlin ile bu ay başından itibaren ortak uçuşlara başladı.

Ortak uçuşlar ilk aşamada Almanya'nın Berlin, Düsseldorf, Köln ve Münih şehirlerinden İstanbul'a ve bağlantılı olarak Ankara ve İzmir'e gerçekleşecek. 2012 yılında hayata geçecek ikinci aşamada ise Pegasus yolcuları, Airberlin'in uçtuğu Almanya ötesindeki destinasyonlara da kolayca uçacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, şunları kaydetti:

"Pegasus olarak 2007 yılında başladığımız tarifeli Almanya seferlerimize hızla yenilerini ekledik. Almanya'da 5 noktaya, haftada 40 tarifeli sefer gerçekleştiriyoruz. Pegasus'u da bünyesinde barındıran Esas Holding, yüzde 16,48 oranıyla Airberlin'in en büyük hissedarı. Airberlin ile 2009 yılında başlayan işbirliğimiz kapsamında 2 havayolunun web siteleri birbirine bağlıydı ve bir havayolunun yolcuları diğer havayolunun web sitesinden uçuş rezervasyonu yapabiliyordu. Airberlin ile şu anda gerçekleştirmeye başladığımız ortak uçuşlar ile Almanya'daki varlığımızı daha da güçlendirmekten mutluluk duyuyor ve bu iş birliğini yeni fırsatların ilk adımı olarak görüyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir