Peşmerge Bakanlığı: PKK bölgeden çekilmeli

Türkiye'nin Sincar'a yönelik düzenlediği hava harekatının ardından açıklama yapan IKBY Peşmerge Bakanlığı, sorunların asıl kaynağının PKK olduğunu, derhal bölgeden çekilmeleri gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin Irak-Suriye sınır hattında bulunan Sincar (Şengal) Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusunda bulunan Karaçok Dağı'ndaki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik düzenlediği hava harekatında 5 peşmergenin öldüğünü, 9 peşmergenin de yaralandığını bildiren Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, "Peşmergenin Türkiye uçakları tarafından bombalanması kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Bakanlık açıklamasında, sorunların kaynağının PKK olduğu kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: 

"Onların (PKK'nın) orada bulunması, bölge halkı ve Kürdistan Bölgesi için baş ağrıtmaktadır. Herkes tarafından defalarca Şengal Dağı'nı boşaltılmaları talep edildiği halde PKK kimseyi dinlememiştir. Buradan bir kez daha Şengal Dağı ve bölgeden çekilmelerini talep ediyoruz."

Türkiye'nin operasyonu sonrası açıklama yapan Sincar Kaymakamı Mehma Halil de, "Sorunun bu aşamaya gelmesinin sorumlusu PKK'dır. PKK yasalara uymuyor. Kendilerini defalarca uyardık. Şengal'in (Sincar) kendileri için bir faaliyet alanı olmadığını söyledik, uymadılar. Halk tedirgin canı tehlike altında. Şimdi ise bir kez daha bombalandı." diye konuştu.

Öte yandan ABD'li askerler ile YPG'liler, Karaçok Dağı'nda vurulan bölgelerde incelemelerde bulundu.