Petrol Ofisi 142,1 milyon lira kar etti

Petrol Ofisi'nin net cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,4 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol Ofisi, 2010 yılının ilk 9 ayında 142,1 milyon lira net kar elde etti.

Petrol Ofisi'nin 2010 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Petrol Ofisi'nin üçüncü çeyrek cirosu 12,1 milyar lira olurken, şirketin net karı 142,1 milyon liraya ulaştı. Şirketin net cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,4 arttı.

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi (CEO) Melih Türker, yaklaşık 2 bin 500 bayisi ile Türkiye'nin 81 il ve 850 ilçesinde hizmet sunan şirketin yeniden yapılanarak verimliliğini ve bayi başına satış gelirlerini arttığını kaydetti.

2010 yılına girerken, yıl sonu için 15 milyar liranın biraz üzerinde bir ciro hedefi belirlendiğini belirten Türker, şirketin yıl sonunda, 2009 cirosunun yaklaşık yüzde 10 üstünde olan bu hedefi aşma potansiyelinin göründüğünü ifade etti.

Türker, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ekonomisindeki ciddi seviyelerdeki büyümeye karşın, akaryakıt sektöründe paralel bir büyüme yaşanmıyor. PETDER verilerine göre sektörümüz bir önceki yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 1'lik bir büyüme gösterebildi. Rekabet ortamını iyice artıran bu sınırlı gelişmeye karşın, biz özellikle düşük kükürtlü motorin ve kurşunsuz benzin gibi stratejik öneme sahip ürünlerde sağladığımız, sırasıyla yüzde 0,7 ve yüzde 0,8 seviyesindeki pazar payı artışımızla, finansal sonuçlarımızda bu çeyrekte de başarılı bir performans yarattık."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir