Petrol Ofisi satıldı

OMV, Doğan Holding'e ait yüzde 54,17 hisseyi de satın alarak, Petrol Ofisi'nin yüzde 95.75'ine sahip oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
VİYANA - Avusturya'nın OMV adlı petrol ve doğalgaz şirketi, Doğan Holding'e ait yüzde 54,17 hisseyi de satın alarak, Petrol Ofisi'nin yüzde 95.75'ine sahip olduğunu açıkladı. 
OMV Genel Direktörü Wolfgang Ruttenstorfer, şirketin internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, "Doğan Holding'e ait yüzde 54,17 hisseyi bir milyar avro karşılığında satın alarak Petrol Ofisi'nin yüzde 95,75'ine sahip olduklarını" bildirdi.
Türkiye piyasasının en önemli şirketlerinden biri olan Petrol Ofisi'nin tüm hisselerini satın almaktan "memnunluk duyduklarını" ifade eden Ruttenstorfer, "Resmi işlemlerin gelecek üç ay içinde tamamlanmasıyla OMV'nin Petrol Ofisinin yüzde 95,75 hissesini elde ederek tek sahibi olacağını" kaydetti.
OMV'nin açıklamasında, Petrol Ofisi'nin Türkiye'deki altyapısı kullanılarak petrol ve doğalgaz sektöründe yeni yatırımlar yapılacağı belirtildi.
Doğan Şirketler Grubu Holding'in açıklaması
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) finansal duran varlık satışına ilişkin yapılan açıklamada, karara ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, şöyle denildi:
"Yönetim Kurulumuz bugün yapmış olduğu toplantısında ve mutabık kalınan esaslar dahilinde; gerekli yasal izinlerin alınması; belirlenen koşulların (kapanış koşulları) sağlanması, hisse devri için gerekli her türlü koşulun sağlandığı hususunda 'alıcı' ve 'satıcı' tarafların müştereken mutabık kalması ile Petrol Ofisi A.Ş'de tüm pay sahiplerine en az 489.200.000 USD tutarında kar dağıtımı yapılması şartlarıyla şirketimizin Petrol Ofisi A.Ş sermayesinde sahip olduğu ve Petrol Ofisi A.Ş sermayesinin yüzde 54,17'sine karşılık gelen, beheri 1,-TL nominal değerli 312.665.848 adet (yüzde 54,14) A Grubu Nama/Hamiline paylar ile birlikte Petrol Ofisi A.Ş sermayesinin yüzde 0,03'ünü temsil eden ve aşağıda belirtilen nitelikteki payların; taraflar arasında mutabık kalınan 1 milyar avro bedel üzerinden OMV Aktiengesellschaft'a (OMV) devri işlemlerine başlanılmasına karar vermiştir.
Hisse devir bedeli 'kapanış koşulları'nın sağlanmasını takiben nakden ve peşin olarak ödenecektir. Söz konusu bedelin yarısı avro, yarısı ABD Doları cinsinden tahsil edilecektir. ABD Doları cinsinden tahsil edilecek kısım için kur EUR/USD=1,39 TL olarak sabitlenmiştir."
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş ve OMV'nin, Petrol Ofisi A.Ş'de mümkün olan en kısa sürede ve her halükarda 'kapanış'tan önce olağanüstü bir genel kurul toplantısı yapılması ve söz konusu genel kurul toplantısı gündeminde, diğer hususların yanında, tüm pay sahiplerine en az 489.200.000,-USD tutarında kar dağıtımı yapılması hususunun da yer alması üzerinde mutabık kalındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
Şirketimizin;
-ERK Petrol Yatırımları A.Ş'de sahip olduğu ve ERK Petrol Yatırımları A.Ş sermayesinin yüzde 0,01'ini temsil eden beheri 1,-TL nominal değerli 2.000 adet,
-PO Gaz İletim A.Ş'de sahip olduğu ve PO Gaz İletim A.Ş sermayesinin yüzde 0,05'ini temsil eden beheri 1,-TL nominal değerli 2.000 adet,
-PO Alternatif Yakıtlar Toptan Satış A.Ş'de sahip olduğu ve PO Alternatif Yakıtlar Toptan Satış A.Ş. sermayesinin yüzde 0,02'sini temsil eden beheri 1,-TL nominal değerli 1.778 adet hisse senedinin de kayıtlı değerleri üzerinden ve kapanış koşullarının sağlanmasını takiben nakden ve peşin olarak OMV'ye devrine karar verilmiş olup; bu değerler de üzerinde mutabık kalınan 1 milyar avro değerin içerisinde yer almaktadır.
Devre konu ve Petrol Ofisi A.Ş'nin sermayesinin yüzde 54,17'sini temsil eden hisseler içerisinde bulunan ve ayrıca Petrol Ofisi A.Ş'nin sermayesinin yüzde 0,03'ünü temsil eden paylar, halen tasarrufu kısıtlı olup; kısıtlılık halinin kalkması durumunda, bu hisseler de OMV'ye devredilecektir."
Açıklamada, hisse devir tarihinde (kapanışta) ayrıca kamuya açıklama yapılacağı da bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir