Piyasa tatil havasına girdi

Dış piyasalardaki Noel tatili nedeniyle yurtiçi piyasada düşük hacimli yatay seyir izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Noel tatili nedeniyle yurtdışında bir çok piyasa kapalı olurken, yurtiçinde de yatay görünüme geçildi. İMKB ilk seansı 96 puan düşüşle 66.122 puandan kapandı.

Borsa haftanın son işlem gününe 111 puan artışla 66.330 puandan başladı. İMKB-100, son dönemde teknik göstergelerdeki iyimserlikle birlikte yükseliş eğilimini güçlendirdi. Ancak bugün, yurt dışı piyasalardaki tatilin etkisiyle daha düşük hacimli yatay seyir izleniyor. İlk seansta 66.077 – 66.396 aralığında hareket eden piyasada işlem hacmi 648 milyon lira ile sınırlı kaldı.

Bugün 'Cristmas Day' nedeniyle yurtdışında birçok ülkede piyasalar kapalı. Arjantin, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Endonezya, İtalya, Filipinler, Polonya, İspanya, İsveç, İsviçre ve ABD'de piyasalar tam gün kapalı olacak. Belçika, Fransa, Hong Kong, Singapur ve Güney Afrika'da ise yarım gün işlem yapılacak.

Dün Macaristan’ın kredi notunu bir basamak düşüren uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, bugün de Portekiz’in kredi notunu da yüksek borçları nedeniyle AA eksi’ye çekti.

Faiz yeniden dip seviyede

Öte yandan Merkez Bankası kararları sonrası kar satışlarıyla yüzde 7.5 seviyelerine kadar çıkan gösterge tahvilde yeniden alıma geçilmesiyle yön aşağı dönmüştü. Tahvil-bono piyasasında gevşeme eğilimi düşük katılımla da olsa devam ediyor. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilin getirisi yüzde 7.27 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde seyrediyor.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar 1.31 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.5460, Euro/TL 2.0295 seviyesinde yer alıyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir