Piyasalar Fed toplantısı öncesi yatay

İMKB güne 104 puan artışla 64.394 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası güne 104 puan artışla 64.394 puandan başladı. İMKB'de özellikle sanayi şirketlerinin ön plana çıkmasıyla oluşan yukarı yönlü hareket dün yeni zirve seviyelerin test edilmesini sağladı. Yurtiçi piyasa yeni rekorla kapanırken, İMKB kapanışı sonrası ABD borsasında yükseliş eğilimi devam etti.

Bugüne gelindiğinde bugün ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa'da gevşek seyir izleniyor. Asya'da Japonya hafif düşüş yaşarken, Çin borsası artıda.

İMKB ise 64.446 puanla yeni zirve yapmasına karşın hafif gevşeme ile 63.970 puana indi. Bileşik Endeks saat 10:10 itibariyle 64.109 (-179) puanda yer alıyor. İşlem hacmi de 218 milyon lira ile sınırlı.

Piyasalarda bu akşam yapılacak FOMC toplantısı öncesinde hafif kar realizasyonları görülebileceği belirtiliyor. Fed'in faizde bir değişiklik yapması beklenmezken, mevcut duruşunu koruması ve tahvil alım miktarını artırması da düşünülmüyor.

Uluslararası piyasada 1.31 seviyesinden dönen Euro/Dolar şu sıra 1.3075 seviyesinde işlem görürken, Dolar/Yen 85.35 seviyesinde yer alıyor. Yurtiçinde ise Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4920/1.4950 düzeyinde.

Öte yandan uluslararası piyasada dün 1283 dolar/ons ile rekor yenileyen altın fiyatı bugün en yüksek 1280 doları gördü. Spor altın şu sıra 1276,50 seviyesinde.

Faiz cephesinde ise yatay seyir devam ediyor. Dün kapanışını yüzde 8.09 bileşikten yapan 25 Nisan 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bugün yüzde 8.06 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir