Piyasaların yönü yatay

Borsada ilk seans 137 puan artışla 52.763 puandan geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya yükselişle başlayan borsada yön yataya döndü. Bileşik Endeks, ilk seansı 137 puan artışla 52.763 puandan tamamladı. İlk yarı itibariyle 1 milyar TL'lik işlem hacmi kaydedildi.

ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi piyasalarda toparlanamaya ilişkin beklentileri pekiştirirken, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Yunanistan için bir destek planı hazırlandığını açıklaması Yunanistan konusundaki endişeleri azalttı.

Bugün Asya cephesinde yükseliş hakim olurken, İMKB güne 488 puan artışla 53.113 puandan başladı. Açılış seviyesi aynı zamanda borsanın ilk seans itibariyle gördüğü en yüksek seviye oldu. ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa endekslerinde gevşek seyre geçilirken, yurtiçinde artıda sıkışık seyir izlendi. Bugün veri akışının yoğun olmaması sakin bir gün geçirilmesinde önemli rol oynuyor.

ABD'de veriler bu hafta perşembe ve cuma günleri yoğunlaşacak. Perşembe haftalık işsizlik başvuruları ve dış ticaret dengesi gelecek. Cuma perakende satışlar, tüketici güveni ve stoklar açıklanacak.

Bu arada Türkiye'de sanayi üretimi Ocak ayında 2009 Ocak ayına göre yüzde 12.1 oranında artış gösterirken, aralık ayına göre yüzde 15.3 düşüş gösterdi.

Para piyasası da sakin

Benzer görünüm bugün para piyasasında da gözleniyor. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.07 düzeyinde dengelendi. Gösterge faiz cuma günü yüzde 9.15 seviyesinden kapanmıştı. Bu arada Hazine'nin bugün düzenlediği Türk Lirası cinsinden 182 gün vadeli referans bono ihalesinde ortalama bileşik faiz yüzde 7.19 oldu. İhalede net satış daha önce belirlendiği gibi 2 milyar 33 milyon TL oldu.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3645 seviyesinde yer alırken, yurtiçinde dolar 1.5330, Euro 2.0920 TL'den işlem görüyor. Dolarda bankalararası en iyi alış/satış 1.5320/1.5345 TL düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir