Plasbant, yerli ambalajla ithalatın önüne geçecek

Türkiye’de beyaz eşya, yapı kimyasalları ve gıda sektörlerindeki firmaların ambalaj malzemeleri ithalatının önüne geçmek isteyen Plasbant Plastik, “Stacut” isimli yerli koruma ambalajını üretti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YASEMİN ÇİFTÇİ

ANTALYA - Plasbant Plastik, beyaz eşya, yapı kimyasalları, ham madde üreticileri ve gıda sektörü alanında faaliyet gösteren firmalar için yerli koruma ambalajı üretimine geçti. Şirket, yerli Stacut üretimiyle ithalatın önüne geçmeyi planlıyor. 

Faaliyetlerine 2008 yılında başladıklarını söyleyen Plasbant Plastik Bantlar ve Katkılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ürün Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Osman Tırak, şirketlerinin kurulduğu yıllarda koruma bantları, endüstriyel ambalajlar ve özel bazı plastik katkılar ürettiğini söyledi. Antalya Serbest Bölgesi’nde 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip tesislerinde üretim yaptıklarını belirten Tırak, 15 kişiye istihdam sağladıklarını aktardı. Müşteri portföylerinin ağırlıklı olarak PVC, alüminyum profil üreticileri, beyaz eşya, akrilik mobilya, cam ve çeşitli plastik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden oluştuğunu vurgulayan Tırak, “En önemli ürünlerimiz arasında koruyucu bantlar yer alıyor. Dünyada sayılı üreticisi olan koruma bantları, hassas yüzeylerin işlem, taşınma ve montaj esnasında çizilmeye, kirlenmeye karşı korunması için kullanılıyor. Hassas ve zor bir üretim çeşidi” dedi. 

“Stacut’un en önemli özelliği akıllı ambalaj sistemi” 

Endüstriyel ambalaj olarak da sanayi alanındaki müşterilerine ürün paketleme süreçleri ile ilgili yüksek performanslı, düşük maliyetli özel çözümler ürettiklerini anlatan Tırak, “Know-how’ı yüksek ve genellikle tek üreticisi olduğumuz ambalajlar mevcut. Bu alanda bir üretici olmaktan ziyade, çözüm ortağı gibi çalışıyoruz. En yüksek performansı elde etmeyi, en düşük maliyetli çözümü bulmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Endüstriyel ambalaj alanında yüksek teknolojiye sahip ürünler imal ettiklerinin altını çizen Tırak, özetle şu bilgileri verdi: 
“Poşet gibi kar marjı düşük ve merdiven altı üretimin yoğun olduğu alanlarda yer almıyoruz. Bu da belli bir Ar-Ge alt yapısı gerektiriyor. Biz TÜBİTAK, KOSGEB, BAKA projeleri yaptık. Bu projelerle ürün geliştirdik. Geliştirdiğimiz ürünlerden bir tanesi de ‘stacut’ adı verilen palet ambalajında kullanılan bir ürün. Türkiye’de bunu üreten firma bulunmuyor. Dünyada da söz konusu ürünün sayılı üreticisi var. Bu palet ambalajının özelliği akıllı bir ambalaj olması. Stacut’ta ısı gereksinimi olmadan, özel paketleme makinelerimizle palete çorap gibi giydirilerek ambalajlama işlemi tamamlanıyor.” 

“Türkiye’deki firmalara tedarikçi olmak istiyoruz” 

Söz konusu ürünün ithal edildiğinin altını çizen Tırak, yerli bir üretici olarak Türkiye’deki firmaların tedarikçiliğini üstlenmek istediklerini belirtti. İhracat çalışmalarına da değinen Tırak, “Özellikle Avrupa’da çok büyük bir pazar var. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Bu ürün tek başına kullanılmıyor. Bunun özel bir makinesi var ve bu makineyi Türkiye’de 2, dünyada ise 6 tane firma üretiyor. Biz Stacut için İstanbul merkezli Varlık Makine ile partnerlik yapacağız. Onların mevcut makinelerine Stacut'a özel konfigürasyonlar uygulayarak paketleme işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Varlık Makine’nin hem yurtiçinde hem de yurtdışında ciddi bir müşteri portföyü var. İlk olarak onların müşterilerine tedarikçi olmayı planlıyoruz” dedi.