Polis Katili MLKP'li çıktı

Bursa'da bir polisi memurunu şehit eden zanlının MLKP terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kestel ilçesinde polis memuru İsmail Özbek'in (34) şehit edildiği silahlı saldırının ardından gözaltına alınan ve terör örgütü MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) üyesi olduğu tespit edilen zanlının sorgulamasının sürdüğünü bildirdi.

Harput, düzenlediği basın toplantısında, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl  dönümünün kutlandığı anlamlı bir günde, Bursa'da bir güvenlik görevlisinin şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, olayla ilgili detaylı bilgi verdi.

Kestel ilçesinde saat 14.15 sıralarında rutin devriye görevi yapan polis memurlarının şüphelendikleri 2 kişiyi durdurduklarını anlatan Harput, şunları kaydetti:

"Polislerimiz, şahısların kimlik kontrolü ve elindeki çantayla ilgili inceleme yapmak üzereyken, sanıklardan birinde bulunan çantanın açılmasıyla bilgisayar, kuru sıkı tabanca, bazı dokümanları görmüşlerdir. Sanıklardan biri, bilgisayar ve dokümanların ele geçmesini önlemek için ani davranıp belindeki silahı çekerek 2 el ateş etmiştir. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri, 14 yıllık polis memuru İsmail Özbek'in aort damarına isabet etmiştir. Ağır yaralanan polis memuru, orada bulunan bir araçla hemen hastaneye kaldırılmış ancak yapılan müdahaleye rağmen şehit olmuştur."

Erkek sanığın diğer polis memuru tarafından yakalandığını, kadın şüphelinin kaçtığını ifade eden Harput, şöyle devam etti:

"Eldeki sanığın üst aramasında olayda kullanılan 9 milimetre çapındaki silah ele geçirildi. Sanığın üzerinden 3 adet sahte kimlik çıktı. Bilgisayarda yapılan incelemede, bir örgüte ait bazı bilgi ve belgeler de ele geçirildi. Sanık kesinlikle konuşmuyor. Üzerinden kendi kimliği çıkmadığı için polis parmak izi çalışması yaptı. Yapılan parmak izi çalışması sonucunda yakalanan 25-30 yaşlarındaki kişinin gerçek adının Ender Bulhaz Aktürk olduğu anlaşıldı. Sanığın Kocaeli'nde örgütsel bazı eylemlere karıştığı bu eylemlerden dolayı dosyasının bulunduğu tespit edildi. MLKP örgüt üyesi ve eylemlere karışmaktan sabıkalı olduğu belirlenen kişinin sorgusu sürüyor. Diğer sanığın yakalanması için çalışmalar devam ediyor."

"Polisler, görmezden gelseydi böyle olaya maruz kalmayacaklardı" diyen Vali Harput, "Bu, üstün vatan sevgisinin, sorumluluk duygusunun ve görev aşkının sonucudur. Şehidimize ne kadar övgü yapsak azdır. Şehidimize Allah'tan rahmet, bütün polis camiamıza, ailesine, milletimize baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Harput, şehit polis memuru için yarın İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenleneceğini, cenaze namazından sonra Bursa'da toprağa verileceğini söyledi.