Prof. Dr. Ahmet Ercan illeri saydı, jeotermal alanları işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle ilgili açıklamalarını sürdürüyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ercan bu kez de jeotermal alanlara dikkati çekti; 7 büyüklüğünde depremi işaret ederek illeri saydı. Deprem uzmanı, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili uyarılarını sürdüyor. Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda jeotermal alanlara dikkat çekerek, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

7 büyüklüğünde depremi işaret eden deprem uzmanı, Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu'yu örnek olarak gösterdi.

Ercan paylaşımında şunları kaydetti:

"Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur."