PwC Türkiye 'vergi hizmetleri'nde görev devri

Zeki Gündüz, Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri Liderliğine getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - PwC Türkiye şirket ortaklarından Zeki Gündüz, Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri Liderliğine getirildi. 1992'den bu yana aynı görevi yürüten Adnan Nas, diğer sorumlulukları ile birlikte PwC Türkiye'de Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Ortak olarak görevini sürdürecek.

1992 yılından bu yana kurucu ortak olduğu PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri'nin aynı zamanda liderliğini yürüten Adnan Nas, bu görevini Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri ortaklarından Zeki Gündüz'e devretti.

1997 yılından itibaren Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı olarak PwC Türkiye'de görev yapan Zeki Gündüz, 1 Temmuz 2010 itibariyle yeni görevine başladı.

PwC Türkiye Kıdemli Ortağı olarak çalışmalarını ve öteden beri yüklendiği çeşitli endüstri ve hizmet gruplarının liderliğini sürdürecek olan Adnan Nas 1 Temmuz 2010'dan itibaren aynı zamanda PwC Türkiye'de Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu olacak.

Adnan Nas

PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Adnan Nas bu görev değişimi ile ilgili şunları söyledi:

"PwC Türkiye'nin zaman içindeki başarı hikayesinde, temel hizmet alanlarından biri olan Vergi ve Mali Hukuk danışmanlığındaki performansın büyük rolü olmuştur. Aynı kültürle ve değerlerle yoğrulan, yoğun meslek içi eğitimden geçen ve ülke standartlarında en geniş sayıya ve uzmanlık birikimine sahip yaklaşık 400 kişilik bir ölçeğe organik büyüme ile varmamız ayrıca dikkat çekicidir. Başlangıçtan beri çekirdek kadronun bir parçası olan Zeki Gündüz'e bu sorumluluğu gönül rahatlığıyla devrediyor ve hep birlikte başarımızı sürdüreceğimize inanıyorum."

Zeki Gündüz

PwC Türkiye Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri yeni lideri Zeki Gündüz görev değişimi ile ilgili şunları söyledi:

"PwC olarak müşterilerimizi uzmanlık alanlarımızda bize "emanet" edilmiş değerler olarak görür, bilgi, ilgi ve tecrübemizle yerel ve uluslar arası alandaki rekabet yarışında "korumaya" ve "destek" olmaya gayret ederiz. Bu zamana kadar başarıyla sürdürdüğümüz bu misyonumuzu aynı yüksek standartlarla devam ettireceğiz."

Zeki Gündüz Kimdir?

8 yıl Maliye Müfettişliği yaptıktan sonra PwC Türkiye'ye 1992 yılında Vergi Müdürü olarak katılan Zeki Gündüz ve 1997 yılında şirket ortaklığına atanmıştır. Maliye Müfettişliği sırasında özel ve kamuya ait işletmelerde vergi incelemelerinde, ayrıca Maliye Bakanlığı'nın çeşitli birimlerindeki teftişlerde görev almış, Maliye Bakanlığı görevlisi olarak bir yıl İngiltere'de mesleki çalışmalar yapmıştır.

Tüm sektörlerde yerel ve uluslararası pek çok projede görev alan Zeki Gündüz PwC Türkiye'de aynı zamanda Transfer Fiyatlandırması, İlaç Sektörü, Müşteri Eğitimleri, Vergi ve Gümrük Uyuşmazlıkları grup liderliğini sürdürmektedir.

Yeminli Mali Müşavir ve Avukatlık unvanları sahibi olan Gündüz aynı zamanda TÜSİAD Vergi Komisyonu üyesi ve Şeffaflık Derneği (Transparency International) Yönetim Kurulu Üyesi olarak sosyal çalışmalarda bulunmaktadır.

Ağrı Dağı (2 kere), Kazbek (Gürcistan) ve Elbruz (Rusya) zirvelerine PwC bayrağını taşıyan Gündüz, Marsilya ve Avrasya yarı maratonunu koşmuş ve 18 Temmuz'da Boğaz'ı yüzerek geçmiştir.

1992 yılından beri PwC Vergi Bültenleri'ni yayınlayan Gündüz, PwC'nin internet portalı Vergi Portalı'nın editörü ve yöneticisi, Vergi TV'nin genel yayın yönetmeni ve Dünya Gazetesi yazarıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Gündüz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bu konularda ilginizi çekebilir