"900 uzman jandarmanın istifa haberi asılsız"

Subay, astsubay ve uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - 900 uzman jandarmanın istifa ettiğine dair haberleri yalanlayan Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Subay, astsubay ve uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, sözlerine, önceki gün şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başladı.

Son günlerde bazı basın organlarında, 900 uzman jandarmanın istifa ettiğine dair haberlere yer verildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, "Bu haberler doğru değildir ve yanlış bir bilgi ihtiva etmektedir. Bu tip haberlerle ilgili bize ulaşılıp haberin doğruluğunun teyit ettirilmesi, yanlış haber yapılmasının önüne geçecektir" dedi. Tuğgeneral Gürak, bir kişinin bile istifa dilekçesi vermediğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin, gerek yurt içinde ve gerekse Irak'ın kuzeyinde artan bir kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Tuğgeneral Gürak, son iki haftada meydana gelen olay sayısı, kayıp durumu ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgiler aktardı.

TSK'nın, bölücü terör örgütüne yönelik icra ettiği faaliyetler kapsamında 7 Kasım 2008'den bugüne kadar toplam 59 iç güvenlik olayı meydana geldiğini belirten Tuğgeneral Gürak, teröristler tarafından gerçekleştirilen toplam 24 patlayıcı madde kullanma olayından 16'sının (yüzde 67'si) güvenlik kuvvetlerince yerinde imha edilerek, olası zayiatların önlendiğini ifade etti.

Dönem içinde güvenlik kuvvetlerince 32 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, bu çerçevede 14 teröristin teslim olduğunu, 11 teröristin yakalandığını ve 7 teröristin ölü ele geçirildiğini söyledi.