"Adil karar çıkmaz, vatan sağolsun"

"Balyoz Planı" davası Son sözleri soruların sanıklardan Orgeneral Balanlı: Bu güne kadar yaşananlar, bu mahkemeden adaletin çıkmayacağını gösteriyor. Vatan sağ olsun.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL  - "Balyoz Planı" davasında son sözleri alınmaya başlanan sanıklardan Orgeneral Bilgin Balanlı, "Bu güne kadar yaşananlar, bu mahkemeden adaletin çıkmayacağını gösteriyor. Vatan sağ olsun" dedi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, son sözleri sorulan Orgeneral Bilgin Balanlı, adil ve hukuki bir yargılama yapılmadığını, aslında son söz ve karar aşamasına gelinmediğini savundu.
Buna rağmen çıkacak kararın hukuki bir karar değil, siyasi bir karar olacağını öne süren Balanlı, "Burada verilecek hüküm bizlere değil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin manevi şahsiyetine verilmiş olacaktır. Bizler bir siyasi hesaplaşmanın mağdurlarız. Bu güne kadar yaşananlar, bu mahkemeden adaletin çıkmayacağını gösteriyor. Vatan sağ olsun" diye konuştu.
Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok da, "Bütün hayatım Yassıada, 12 Mart, 12 Eylül mahkemelerindeki hukuksuzluklara lanet okuyarak geçti. Bugün Yassıada'da, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de yargılanıp mahkum olan vatan evlatları bu milletin vicdanında beraat etmiştir" dedi.
Bugün de benzer bir süreç yaşandığını ve 15 yaşındaki kızının değişik mahkemelerdeki hukuksuzlukları yaşayarak büyüdüğünü anlatan Üçok şunları söyledi:
"Burada bulunan vatan evlatlarına, hukuksuz, haksız ve adaletsiz cezalar vereceksiniz. Ne ceza istiyorsanız verin umurumuzda bile değil. Yassıada'da, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de mahkum olan, idam edilen vatan evlatları nasıl milletin vicdanında beraat ettiyse, bizler de beraat edeceğiz, aklanacağız."
HAVELSAN eski Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman da, 1 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, son sözlerini şöyle sürdürdü:
"Suçum ne. İspatı hani. Niye yargılandığımı hala anlamıyorum. Yoksa ben aptal mıyım?" dedi. Kendi geçmişime baktığımda 35 senelik kariyerini, tüm hayatını, ülkesine adamış birini görüyorum. Türkiye'nin en hayati projelerini yapmış, önünde duran ekranlar, kullandığınız UYAP, yıkmaya çalıştığımız iddia olunan hükümeti iktidara taşıyan seçim sistemi SEÇSİS de bizim eserimiz. Dostlarım hep sorardı. 'Yaptığınız yazılımlar, saldırıya uğrayarak delindi, çöktü mü hiç?' Cevabımın gerekçesi şöyle: 'Saldırıya uğradığında yazılımlarımız çökseydi, şimdi hapiste olmazdım. Derlerdi de inanmazdım. Vatana hizmet, maalesef cezasız kalmıyor. Ahir günümde Türkiye'nin aydınlık geleceğine bir nebze olsun katkımın yaşatacağı onur ve huzurla yetinecekken, şimdi hapishane mi benim layığım. Herkes bilmelidir ki vereceğiniz hüküm ne olursa olsun, böyle davaları sağduyulu kamuoyu asla unutmaz. İnanıyorum ki bugün Türkiye'de yarınlarda utanç verecek bir tarih yazılmaz. Sayın Başkan, heyetinizin vicdan muhasebesini doğru yaparak tarih önündeki sorumluluğunu omuzlayıp hak ve hukukla karar vereceğinize inanmak istiyor, beraatimi talep ediyorum."
Koramiral Abdullah Can Erenoğlu da, adil yargılamanın yapılmadığı bu davada son söz söylenemeyeceğini belirtti.
Sanıkların son sözlerinin tamamlanmasıyla Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken'in kararın hazırlanması için ara verdiklerini belirtmesinin ardından duruşmada izleyici olarak bulunan sanık yakınları alkış tuttu.

Bu konularda ilginizi çekebilir