"Afrika ile ticaret hacmini 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Afrikalı iş adamlarına da "Türkiye ile ticaret yapın" çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERİYE - Mısır'ın  İskenderiye kentinde düzenlenen Afrika İş Formu kapsamında düzenlenen Türkiye-Afrika İşbirliği Oturumu'nda konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Afrika ile şu an 12 milyar dolar olan ticaret hacmimizi, önümüzdeki yıllarda 3 kat arttırmayı hedefliyoruz'' dedi. 

İskenderiye Hilton Otel'de gerçekleştirilen oturuma, DEİK ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield in yanı sıra Afrika'nın çeşitli ülkelerinden çok sayıda oda başkanı konuşmacı olarak katıldı.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Afrika'nın gelişmek için tüm olanaklara sahip olduğunu belirterek, ''Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacmi son 5 yılda 3 kat arttı. Toplam 12 milyar dolar olan ticaret hacmi Türkiye'nin gerçek kapasitesini göstermiyor. Bizim kapasitemiz daha büyük. 12 milyar dolar hiç bir şey değil'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Afrika'da daha çok var olmak istediğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Afrikalı iş adamlarına da "Türkiye ile ticaret yapın" çağrısında bulundu.

Türkiye-Afrika İşbirliği Oturumu'nda konuşan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'da, Türkiye'nin bölgeye koloni kurma mantığı ile yaklaşmadığını ifade ederek, Türkiye'nin uluslararası alanda ve bölgede barış, istikrar ve adaletten yana olduğunun altını çizdi. Botsalı, Türkiye ile Mısır'ın ekonomik ilişkilerini daha da geliştirerek bölgenin merkezi olabileceklerini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir