"AK Parti yüzyıllık bir hasret"

Bakan Eker, "Türkiye Buluşmaları" toplantısında, AK Parti'nin çok kolay bir tezahürle ortaya çıkmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti'nin Türkiye'nin yüz yıllık bir hasreti, yüz yıllık bir hasretin tezahürü olduğunu söyledi.

Eker, Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen "Türkiye Buluşmaları" toplantısında, AK Parti'nin çok kolay bir tezahürle ortaya çıkmadığını belirtti.

"AK Parti, Türkiye'nin aslında yüz yıllık bir hasretidir, yüz yıllık bir hasretin tezahürüdür" diyen Eker, şöyle konuştu:

"Hatırlayın 28 Şubat günlerini. O aralarda oluşan bir takım koalisyon hükümetlerini. O koalisyon hükümetleri döneminde Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ekonomik bunalımları, işsizliği, banka hortumlamalarını, esnafın, tüccarın kepenk kapatmasını, çiftçinin yüzde 69 oranında faizlerle kredi alma durumuyla karşı karşıya kalmasını, milletimizin üzerinde dolaşan, ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları günleri. Hep beraber hatırlayın.  Biz bunları hatırlamak mecburiyetindeyiz.

Eğer biz bunu hatırlamazsak, biz bunu unutursak bugün yapılanları, bugün Türkiye'nin kaydettiği mesafenin önemini, anlamını, düzeyini bulamayız, bilemeyiz."

Eker, hükümete geldiklerinde Türkiye'de yüksek enflasyon olduğunu, yüksek enflasyonun mağdurunun da her zaman fakir, dar gelirli, sabit ücretli, işsiz ve emekli olduğunu vurguladı.

"IMF ile anlaşma yapın"

Eker, Türkiye'nin IMF'ye olan 22 milyar dolar borcunu 5,6 milyar dolara düşürdüklerini, kendilerinden öncekilerin yaptıkları borçları da ödediklerini dile getirdi.

Eker, dünyada yaşanan küresel finans krizinde en büyük finans kuruluşlarından batanların olduğunu, bazı bankaların battığını, ABD ve Avrupa'da birçok sorun yaşandığını anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir