"AKP 16 yıldır İstanbul'u perişan etti"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "İstanbul, bugün beceriksiz ellerde felç olmuş durumdadır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'un 16 yıldır iyi yönetilemediğini iddia ederek, "AKP ve öncülleri 16 yıldır İstanbul'u perişan etti. AKP hayalleri bırakıp gerçeklere baksın. Kültür Başkenti denilen İstanbul, bugün beceriksiz ellerde felç olmuş durumdadır" diye konuştu. 
Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "proje yarışı"na girdiğini öne sürdü.
"AKP hayalleri bırakıp gerçeklere baksın. Kültür Başkenti denilen İstanbul, bugün beceriksiz ellerde felç olmuş durumdadır" değerlendirmesinde bulunan Tekin, Başbakan Erdoğan ile Topbaş'ı "hayal satmak"la suçladı. 
Başbakan Erdoğan'ın 1. derece kültür varlığı olarak koruma altına alınan Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) yıkma fikrinden vazgeçmediğini öne süren Tekin, Başbakan Erdoğan ile Kadir Topbaş'ın "hayal alemi"nde yaşadığını savundu.
İstanbul'un devasa sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:
"AKP ve öncülleri 16 yıldır İstanbul'u perişan ettiler. Eğer hayal kurmak istiyorlarsa kendilerine önerilerimiz var. Başbakan, İstanbul'un kronikleşmiş ulaşım sorununu çözmeyi hayal etsin. Eğer hayal kurmak istiyorlarsa, yıllardan bu yana hepimizi tehdit eden depreme karşı koruyucu ve önleyici tedbirler almayı hayal etsinler. Eğer hayal kurmak istiyorlarsa, kendi ifadeleriyle de tescillenen yüzde 65 oranındaki kaçak yapılaşmadan kurtulmayı hayal etsinler.
Sayın Erdoğan ve Sayın Topbaş, hayal kurmaya çok meraklıysa, her yağmurda taşan derelerin can almasını engellemeyi hayal etsinler. Sayın Başbakan, (Derelerle oynanmaz. Derelerin intikamı ağır olur) diyordu. Bu dereleri ıslah etmeyi ve dereler üzerinde kurulmuş olan binaların açılışını yapmaktan vazgeçmeyi de hayal edecekler mi acaba? Ülkemizin ve kentimizin iki yöneticisi bizi hayalleriyle meşgul etmek yerine, imar rantını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapmayı hayal etsinler. Sadece hayal etmekle kalmayıp bunun için adım da atsınlar. Eğer bu hayalleri kurup hayata geçirmek istiyorlarsa, biz CHP olarak yanlarında durmaya hazırız. Boş hayallerle zaman kaybetmek yerine, gerçeklerle uğraşsınlar."
Bu konularda ilginizi çekebilir