"Artık herkesin ablasıyım"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Şimdiye kadar Sakarya'nın ablasıydım, artık herkesin ablası olmak durumundayım bugünden sonra" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Memleketimizin bütün kadınları, çocukları, şehitleri, gazileri, engellileri, ne kadar yardıma muhtaç insanımız varsa artık onlar bizim korumamız altındadır" dedi.

Sakarya Valiliği, İslam'ın bakan olması dolayısıyla kentteki bir otelde yemek programı düzenledi. Sakarya'nın yöneticileriyle bir araya gelen İslam, düzenlenen programın kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Bakan İslam, Sakarya'nın ilk kadın milletvekili olmanın kendisi için "yeteri derecede şerefli bir iş" olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sakarya'nın ilk kadın bakanı olmak hakikaten çok daha şerefli bir iş. Bunu nasıl ifade edeceğimi gerçekten bilmiyorum. Daha önce de söylemiştim, bu tür işler talep etmek ya da beklemek milletvekillerinin işi değildir. Böyle bir norm yok. Bu, size tebliğ edilen bir görevdir. Beni böyle önemli bir göreve layık gören sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün işler zordur. Bunun da altından Allah'ın izniyle kalkarız."

Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini ve hizmet etmek için yola çıktığını dile getiren İslam, "Memleketimizin bütün kadınları, çocukları, şehitleri, gazileri, engellileri, ne kadar yardıma muhtaç insanımız varsa artık onlar bizim korumamız altındadır. Şimdiye kadar Sakarya'nın ablasıydım, artık herkesin ablası olmak durumundayım bugünden sonra. Allah azmimizi ve gücümüzü artırsın. Bunlar elbette sizlerin dualarıyla olacak işlerdir" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir