"Avrupanın borç sorununu çözeceğine eminim"

ABD Hazine Bakanı Geithner, Avrupa'nın içinde bulunduğu borç sorunu ile mücadele konusunda kapasitesinin olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİNGAPUR - ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, Avrupa'nın, içinde bulunduğu borç sorununu çözeceğinden emin olduğunu bildirdi.

Geithner yaptığı açıklamada, Çin'in para birimi Yuanın dolar karşısında değer kazanmasına izin vereceğine inandığını ifade ederek böylelikle Amerikalı ihracatçıların bu ülkede "bir oyun sahası bulabileceğini" kaydetti.

Avrupa'nın içinde bulunduğu borç sorunu ile mücadele konusunda kapasitesinin olduğunu bildiren Geithner, Avrupa'nın bunu aşacağına inandığını belirtti.

Avrupa'nın borç sorununu çözmek amacıyla geçen hafta yürürlüğe konulan yaklaşık 1 trilyon dolar değerindeki kurtarma paketini çok önemli bir adım olarak niteleyen Geithner, Avrupa'nın içinde bulunduğu ekonomik durumun ABD ekonomisinin büyümesine sekte vuramayacağını ifade etti.

"ABD ekonomisi güçleniyor. Güçlenme, gelişme ve güven konusunda birçok belirti görüyoruz" diyen Geithner, ABD ekonomisinin küresel ekonomik krizden birçok insanın beklentilerinin dışında daha hızlı ve güçlü çıktığını kaydetti.

İki ülke arasında olağan görüşmeler çerçevesinde Çin Başbakan Yardımcısı Wang Qishan ile 24-25 Mayıs tarihlerinde bir araya geleceklerini belirten Geithner, Çin'in uyguladığı faiz hadleri, piyasadaki kambiyo kurunu yansıtmasına izin vermesini istedi ve Çin'in bunu yapacağına inandığını söyledi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir