"Başbakan iddiasını ispatlasın"

Bahçeli, "AKP'nin sahte ampulü ile Deniz Feneri'nin sararmış ışığı aynı kirli yolu aydınlatmaktadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP'nin sahte ampulü ile Deniz Feneri'nin sararmış ışığı aynı kirli yolu aydınlatmaktadır" dedi. Bahçeli, İsrail ile hiçbir gizli anlaşmaları olmadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konudaki iddiasını da ispatlamak durumunda olduğunu söyledi. 

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, bir süredir iktidar ile ana muhalefetin birbirini yolsuzlukla suçlayan tartışmaları olduğunu anımsatarak, "Bildiğiniz gibi 'Allah'tan korkan ve kuldan utanan bir iktidar' vaad ederek, 'hortumları kestik' diyerek, yaklaşık 7 yıl önce temiz ve namuslu yönetim sözü veren AKP, iddialarının aksine bugün yolsuzlukların da odağı haline gelmiştir" dedi.

Almanya'da yargılananların bir bölümünün mahkum olduğuna değinen Bahçeli,

"Ancak işin vahameti, dava kapsamında hakkında suç iddia edilen şahısların bir bölümünün Türkiye'de bulunuyor olmasıdır. Alman Mahkemesi bizim vatandaşlarımızın ve soydaşlarımızın karıştığı bir hukuki süreci sonuçlandırmış, verdiği karar ve yaptığı açıklamalarla milletimizi ve adalet sistemimizi açıkça töhmet altında bırakmıştır. Bu durumda sorumlu bir siyasal iktidarın yapması gereken, iddialara konu olan suçun Türkiye'deki ayağının da ortaya çıkması için adaleti acilen harekete geçirmek ve konuyu sonuna kadar takip etmek olmalıdır" diye konuştu.

 Devlet Bahçeli,"Başbakan'ın bu konudaki konumuna ayarlama yaparak kamu adına savcılık değil, bizzat avukat rolüne soyunduğu bu süreçte ortaya çıkan gerçek şudur: AKP'nin sahte ampulü ile deniz fenerinin sararmış ışığı aynı kirli yolu aydınlatmaktadır"dedi.

 

"İddialar ağır ve ciddidir"

Bahçeli, Genelkurmay Başkanlığında hazırlandığı iddia edilen ve basına sızdırılan belgeye ilişkin, "İddialar Türk Silahlı Kuvvetlerini zan ve töhmet altında bırakacak kadar ağır ve ciddidir" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti ile beraber 7 yıla yaklaşan sürenin bilgi ve haber kirliliği olarak hatırlanacağını söyledi.

"Siyasete, adalete, üniversiteye, emniyete ve orduya olan güvenin azaltılmak istendiği karmaşık senaryolar özellikle son yıllarda bütün yönleriyle sahnelenmek istenmektedir" diyen Bahçeli, "Bu itibarla, her söylentiye, her iddiaya hatta belge adındaki yayınlara ihtiyatla bakmak, çabuk karar vermeden, yanlış bir şeyler söylemeden konuları hukuk çerçevesinde çözmek ve sonuçlandırmak en makul yol ve yöntem olmalıdır" ifadesini kullandı.

Bahçeli Soruşturmanın süratle tamamlanması ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması, bu güzide kurum hakkında oluşan bütün kuşkuların ortadan kaldırılması için kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu seçimleri

MHP lideri Bahçeli, 4-7 Haziranda yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerine de değindi. Seçimlerle önümüzdeki beş yıllık süre için AB'nin yasama organının yeni siyasi kompozisyonu belirlediğini belirten Bahçeli, seçim sonuçlarının Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan partiler ile ırkçı, İslam ve göçmen düşmanlığı yapan partilerin kazançlı çıktığını ve Parlamento'daki konumlarını güçlendiklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesinin esrarını koruduğunu bildirdi.

Ekonomik kriz

Bahçeli, son günlerde bazı ekonomik verilerin iyimser beklentilere neden olduğu, krizin dibinin görüldüğü ve krizden çıkış sürecinin başladığı yönünde yorumlarda bir artış yaşandığını belirterek, bunun aşırı bir iyimserlik olduğunu söyledi.

Parti olarak, ekonomik krizle ilgili görüşlerini pek çok kere kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatan Bahçeli, AK Parti Hükümeti'nin ekonomiyi istila eden krizi ortadan kaldıracak inancı, gücü ve kararlılığının olmadığını savundu.