"Bırakın herkes kendi rengiyle var olsun"

Bakan Ergün, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Van İli Değerlendirme" toplantısında sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yöresel isimlerin kullanılmasının niçin yasaklandığını sorarak, "Bırakın herkes kendi rengiyle var olsun, Suzan konunca bölünmüyor da Zozan konunca mı bölünüyor. Berivan ismini neden koymadık? Perihan adını koyunca bölünmedi de Berivan adı konunca mı bölünecek?" dedi.

Ergün, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Van İli Değerlendirme" toplantısında sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

Doğu Anadolu bölgesinde yeni fırsat, yeni bir zenginlik oluşturmayı ve rekabet gücünü arttırmayı istediklerini ifade eden Bakan Ergün şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bu konudaki tecrübesini Doğu Anadolu bölgesine transfer etmek istiyoruz. Önemli iş adamı potansiyelimiz vardır. Teknoloji ve sermaye birikiminde ve ileri teknoloji isteyen makine teçhizat üretiminde, önemli bir yerdeyiz. Bu yönlerimizle Orta Asya'ya açılmak istiyoruz. İran ile yapacağımız ucuz enerji alışverişi ile serbest bir sanayi yatırımı ile rekabet gücünü arttırmalıyız."

Türkiye'nin zengin bir nüfus yapısına ve potansiyeline sahip olduğunu anlatan Bakan Ergün, şöyle devam etti:

"Tek tip Türkiye yaşanmaz bir Türkiye olur. Bırakın herkes kendi rengiyle var olsun. Kürtlere, karlara basarak yürüyen insanların çıkardığı sesler deniliyordu. Biz buna o zaman da gülüyorduk, ama içimizden gülüyorduk. Geçmişte annesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için dayak yiyen ve (Annemle telefonda anlaşabileceğim bir devlet istiyorum) diyen delikanlıya bu devleti vermek çok mu zordu? Bunun maliyeti hepimize çok yüksek oldu. Bu faturayı millete ödetenler, şimdi keşke yapmasaydım diyorlar. Niçin insanlara yöresel isimlerini kullanmasını yasaklıyorsun? Zozan ismini niye koyamadınız? Suzan konunca bölünmüyor da Zozan konunca mı bölünüyor. Berivan ismini neden koymadık? Perihan adını koyunca bölünmedi de Berivan adı konunca mı bölünecek?"