"Bu seçim, uyarı seçimi olmalı"

Aydın'da halka seslenen Bahçeli "Verdiğiniz oyu belli amaçlarla satanlara da dur deyin" çağrısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

AYDIN  - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart seçimlerinin iktidara uyarı seçimi olması gerektiğini belirterek, "Bu gidiş hayra alamet değil" dedi.

Bahçeli, Aydın'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, iktidarın gerilim stratejisi içinde olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

"Toplumu ikiye ayıracak keskin hat çizilmektedir. AKP'ye oy vermiş insanları sürekli oy verecek halde tutmak, böylece iktidarlarını daima korumak gibi, laikler-laik olmayanlar, inananlar-inanmayanlar, ilericiler-gericiler gibi sosyal dokuyu parçalayıcı anlayış içine girilmemelidir. Ancak kucaklayıcı olmalı, birleştirici olmalı, kaynaştırıcı olmalı ve ülkedeki bütün vatandaşlara eşit mesafede durmalıdır. Oy vermeyenleri ezerek, kendi yandaşlarını koruyucu bir üslupla yaklaşmaları doğru değil. Kendisine oy vermeyenlerin işini nasıl bozabiliriz, nasıl vergi yükü altında bırakırız gibi hileyle yaklaşılmamalı. Kendisine mensubiyeti olmayan memuru nereye süreceği belli olmayan bir anlayış içine girilmemelidir.

Çiftçiye 'al ananı da git' demek, bu kadar oy almış bir siyasi iktidara yakışmıyor. Hangi partiden olursak olalım, özellikle AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza söylüyoruz. Tamam oy verdiniz, saygı duyuyoruz. Ama verdiğiniz oyu belli amaçlarla satanlara da dur deyin."