"Çocuklara her sene diş taraması yapılacak"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bütün illerimize gezici ağız diş sağlığı araçlarımızı planlayacağız. 2 yaşından 12 yaşına kadar bütün çocuklarımızı yılda iki defa ağız diş sağlığı taramasından geçireceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRŞEHİR - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu  sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı.Bakan Müezzinoğlu, Kayseri'deki trafik kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Otobüs kazalarında fenni muayene, teknik hata gibi sorunlarla karşılaşılabildiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak acil hizmetlerde geldiğimiz nokta fevkalade iyi. Ambulanslarımız hemen olay yerine geliyor, bütün tedbirleri alabiliyoruz. Ambulans helikopter gerekiyorsa ambulans uçağı nerede en iyi tedavi olacaksa bunları yapabiliyoruz. Ama olayın, olduktan sonrakilerini planlamak kadar olmadan önceki tedbirleri de almamız lazım" dedi.  

İstanbul merkezli operasyona da değinen Bakan Müezzinoğlu, daha önce de benzeri durumların yaşandığını ifade ederek, AK Parti'ye açılan kapatma davasını örnek gösterdi. Dışarıdan ve içeriden hesap yapanların olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 

"AK Parti kapatılsaydı bugün ülke ne olacaktı? Bugün üçüncü Boğaz Köprüsü'nü, Marmaray'ı, Kanal İstanbul'u, bugün sağlıkta Türkiye'yi bölgenin merkezi yapacak şehir hastanelerini konuşabilecek miydik? Ağız Diş Sağlığı Merkezlerini konuşabilecek miydik? Birileri milletle oynuyor, oynamak istiyor. Bunun dışarıdan ve içeriden hesaplarını yapanlar var. Türkiye'nin 2023'te Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yere gidişinden rahatsız olanlar var. 2 trilyon dolarlık milli gelirden, milli bütçeden ve dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olmasından rahatsız olanlar var. Dünyanın ilk 10 ekonomisinin oturduğu o masaya Türkiye'nin oturmasından rahatsız olanlar var. Bunların hepsi rahatsız olabilir. Ama içeriden rahatsız olanlara bir bakın. İçeride rahatsız olanlar milleti düşünenler mi? Milletin hak ve hukukunu koruyanlar mı? Birileri bu milleti kandırarak çok rahat ettiler. Milletin ensesinde çok boza pişirdiler. Ama onlara artık o fırsatı biz vermeyeceğiz, millet vermeyecek. Çünkü, biz bu milletin ve hayallerinin dertlisiyiz." 

"Varsa belgen, alırsan gereğini yaparsın"

"Biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu milletin hak ve hukukuna asla yanlış yaptırmayız. İster içimizden, ister dışarıdan, ister yurt dışından kim olursa olsun. Ama milletin hak ve hukukunu, birilerinin de siyaset mühendisliği yaparak istikrarını da bozmasına yine müsaade etmeyiz" diyen Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sen 3 tane kişi toplanacaksın, bu ülkenin en saygın; Almanya'da, Rusya'da, Körfez'de ve Türkiye'de büyük yatırımları ve ihaleleri var; 41 tane en üst düzeydeki müteahhidini diyeceksin ki; 'Ben seni gözaltına alıyorum. Senin mal varlıklarını donduruyorum'. Bunun kredibilitesini düşürdüğün zaman o adamı batırdın demektir. O adamı batırmak, bir kişiyi batırmak değil, Türkiye'nin ekonomisini batırıyorsun, itibarını batırıyorsun. İtibarını sarsıyorsun. Varsa belgen, alırsan gereğini yaparsın. Milletin saygınlığıyla, haysiyetiyle itibariyle ben çelik çomak oynar gibi oynarım diyebilme hakkı hiç kimsede yoktur. Siyasetçi olarak, bakan olarak, milletvekili olarak, belediye başkanı olarak nasıl her türlü hesabı veriyorsak, vermemiz gerekiyorsa, sen de yaptığın yanlışın hesabını vereceksin. Hesap vermeyen hiç bir kimse demokrasilerde hukuk devletlerinde olmaz. 'Ben istediğime, istediğim zaman, istediğimi yaparım' yetkisi hiç kimseye verilmedi verilmez." 

Türkiye'nin artık dünyanın üretim ve teknoloji standartlarının peşinde koşan bir ülke halide geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"Bundan Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya rahatsız olabilir. Bunun mücadelesini vermek bu milletin milli görevidir. Milletin bu mücadeleyi verebilecek dinamikleri de var. Ama bundan içeride rahatsız olanlara sormak lazım. Neden rahatsız oluyorsun? Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, faizlerin, enflasyonun düşmesinden, doların sabit kalmasından neden rahatsız oluyorsun? Bir ayda doların yüzde 10-15, faizlerin bir iki puan artmasını sağladılar. Başardılar. Bedelini bunlardan herhangi biri ödedi mi? Bunlar daha da körüklüyorlar. Hadi bakalım bu tırları durduralım. Türkiye'nin imajını zedeleyelim. Bu tırları arayalım. Devletsin sen devlet. Büyük devlet olmanın bazı özellikleri vardır. 

Biz Güneydoğu'da 30 yıl bir bedel ödedik. Onlar bir çok şeyi nasıl buldular? Daha ileriye gitmek istemiyorum. 30 yıl o mücadelede dağdaki eline gelen o malzemeyi nasıl buldular? O zaman Hollanda yok muydu? O zaman Fransa çok namuslu muydu? O zaman Almanya çok dürüst müydü?. O zaman bu terör örgütü örgüt değildi de o terör örgütünü hakikaten terör örgütü mü gördüler. Yoksa hakikaten öyle değildi de böyle mi yaptılar?. Bunlar konuşulacak cümleler değil. Bazı şeyleri ulu orta konuşamazsınız. Her şeyi ulu orta konuşarak büyük devlet olamazsınız. Ama, bütün bunlar çok ufak hesaplar. İçerideki çok ufak hesaplar. Dışarıdaki de büyük hesapların yansımaları. Dışarıdaki büyük hesap yapıyor. 2023'te Türkiye'yi istemiyor. Üçüncü Boğaz Köprüsünü, ekonomisi gelişmiş Türkiye'yi, Kanal İstanbul'u yapmış Türkiye'yi istemiyor, ama sen de istemiyorsun senin rahatsızlığın ne? O rahatsızlığı da milletle paylaşarak o rahatsız olanlara bu meydanı inşallah bırakmayacağız"  

Sağlık yatırımları 

[PAGE]

Sağlık yatırımları 

Bakan Müezzinoğlu, Bakanlığın yatırımlarına da değinerek,  sağlığın 2023 hedefinde Türkiye'deki 76 milyona değil, bölgesindeki 1 milyar nüfusa sağlık hizmeti vermesinin planlandığını vurguladı. 

Şehir hastanelerine işaret eden Bakan Müezzinoğlu, "Vatandaşlarımız artık Amerika örneğini göstermeyecek. Ankara'da, Kayseri'de, Malatya'da, Antalya'da var. 30 bölgemizin 30'unda da dünya standartlarının ötesinde çağdaş, modern sağlık hizmeti veren hastanelerimiz olacak. Bunu yapabileceğimizi görenler bundan rahatsız oluyor. Artık 16 milyar liralık ilaç tüketen bir ülke. Belki 20 milyar da tüketebiliriz. Ama bir o kadar da ilacını üreten, tıbbi teknolojide ben varım diyen, 1 milyar nüfusluk coğrafyaya bu cihazları satabilecek, pazarlayabilecek bir bölge merkezi olacak Türkiye. Kızılay ile yapılan anlaşma ile kan ürünlerinin Türkiye'de üretilmesinin ilk ihalesini önümüzdeki haftalarda yapacağız" ifadelerini kullandı.  

Sağlıkta yarının bugünden daha güzel olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bütün illerimize gezici ağız diş sağlığı araçlarımızı planlayacağız. 2 yaşından 12 yaşına kadar bütün çocuklarımızı yılda iki defa ağız diş sağlığı taramasından geçireceğiz. Bu ülkede 2002 yılında toplam 630 ambulans vardı. Bu yıl içinde 710 ambulansı biz bu ülkeye, bu milletin hizmetine sunacağız. Arkadaşlar, biz yolsuzluk yapsaydık bunlara para bulamazdık. Yolsuzluğa prim verseydik milyar dolarlık yatırımları yapamazdık" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir