"Demokratik açılım süreci bir bölge için geçerli değil"

Bakan Yılmaz Bingöl-Diyarbakır kara yolunun 15. kilometresindeki bir petrol istasyonunun açılış törenine katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BİNGÖL - Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, demokratik açılım sürecinin "şu bölge veya bu bölge için olmadığını, Türkiye'nin açılımı" olduğunu bildirdi.

Yılmaz, Bingöl-Diyarbakır kara yolunun 15. kilometresindeki bir petrol istasyonunun açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Yılmaz, demokratik açılım çalışmalarının kimse ile pazarlık yapılmadan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin kararlı bir adımı olduğunu söyledi.

Türkiye'yi tek bir millet olarak gördüklerini ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle  devam etti:

"Demokratik açılım süreci şu bölge veya bu bölge için değil, Türkiye'nin açılımıdır. Biz bunun bir demokratik açılım süreci olduğunu söylüyoruz. Bu açılım süreci şu bölge bu bölge ile ilgili değil, bu etnik, şu etnik grup ile ilgili de değil, bu açılım süreci aslında Türkiye'nin açılım sürecidir. Bunlar, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada sıçraması, çok daha güçlü hale gelmesi için yapılaması gereken işler.

Biz bunun insanımıza faydalı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye güçlü bir ülke, inşallah daha da güçlenecektir. Biz Türkiye'yi tek bir millet olarak görüyoruz, doğusuyla batısıyla, kuzeyi güneyi ile bütün etnik gruplarıyla, bütün inanç gruplarıyla, bütün bölgeleriyle bir bütün olarak görüyoruz. Değişik dinlerde, değişik etnik gruplarda olsa, bu ülke hep birlikte olmuştur, tek millet olmuştur. Çok önemli işler başarıp, medeniyet oluşturmuş bir milletiz ve gelecekte de çok daha güçlü olacaktır."

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin daha özgür bir ülke olması için herkesin ülkesine sahip çıkması gerektiğini dile getirerek, "Ülkemize sahip çıkmalıyız. Bir takım korkuları, paranoyaları bir tarafa bırakıp bu ülkeyi daha özgür bir ülke yapmalıyız. Refahın, ekonominin çok daha geliştiği, kalkınmanın çok daha üst seviyelere çıktığı bir ülke yapmalıyız. Yeter ki bu iç çekişmeler, kısır çekişmeler bitsin. Yeter ki gereksiz tartışmaları, sloganları, ideolojileri bir tarafa bırakılım, ortak hedefler üzerinde bu millet birleşsin, yapamayacağımız hiçbir şey kalmaz" dedi.

Bakan Yılmaz, Doğu ve Güney Doğu'da yaşanan ekonomik gelişmelere değinerek, AK Parti hükümeti döneminde bölgenin 90'lı yıllarla mukayese edilemeyecek kadar çok farklı bir ortama kavuştuğunu belirterek, huzur ve güven ortamında büyük bir değişme olduğunu, bunun da ekonomiye yansıdığını söyledi.

Hükümetin, sadece Bingöl'e KÖYDES Projesi kapsamında 88 milyon TL gönderdiğine dikkati çeken Yılmaz, "Bu parayla köylerimizin yolları ve içme suları halledildi. Duble yollar yapıldı" dedi.

Törenin ardından, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, daha sonra Bingöl Valiliği'ne geçti.