"Diplomalı işsizler artıyor"

Bakan Dinçer, piyasada diplomalı işsizlerin artarak bu durumun Türkiye'nin geleceğini dehdit ettiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Teorik eğitimle piyasanın pratik talepleri arasındaki makas açıldıkça diplomalı işsizler artıyor, Türkiye'nin geleceği tehdit ediliyor" dedi.

Dinçer, Bilkent Otel'deki Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bütün kurumların insana, bilgiye, eğitime, mesleki formasyona, sonuç almaya odaklı olması gerektiğini bildirdi.

İlkokuldan üniversiteye soyut bilgi vermenin yanı sıra verilen eğitimin pratik hayatta nasıl kullanılacağının öğretilmesinin zorunlu olması gerektiğini dile getiren Dinçer, "Teorik eğitimle piyasanın pratik talepleri arasındaki makas açıldıkça diplomalı işsizler artıyor, Türkiye'nin geleceği tehdit ediliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olduğunu ifade eden Dinçer, modern çağın ihtiyaçlarına göre çözümler üretilmemesi durumunda medeniyet yolundaki yürüyüşün kesintiye uğrayabileceğini söyledi.

Çalışma Bakanlığının Türkiye'nin kalkınma hızını artırmak için hükümetin çalışma hızına paralele olarak yeni bir atılım içene girdiğini anlatan Dinçer, şunları söyledi:

"Değerli bakanlıklarımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve özel sektörümüzün de bu doğrultuda güç birliği içinde olması gelecek umutlarımızı daha da artırıyor. Meslek standartlarımızın gelişmesi yeni kriterlere göre iş verenlerin uzmanlaşması, mesleki yeterlilik güvencesi olacak bir değerlendirme sistemini zaruri hale getirmiştir. Biz de ülkemizin uzun vadeli gelecek hedefleri için çalışmalarımıza hız veriyoruz."