"Dünya E-ticaretinde söz sahibi olacağız"

Bilginet Genel Müdürü Erdem, Fast50 Türkiye Programı’nda tek e-ticaret firması olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bilginet, Deloitte tarafından düzenlenen “Teknoloji Fast50” programı sonuçlarına göre tek e-ticaret çözümleri firması olarak ilk 10 arasında yer aldı.

Bilginet, Türkiye'yi, bu ay Londra’da gerçekleşecek Deloitte Technology Fast500 EMEA Programı’nda  temsil edecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan ödül töreni sonrasında açıklama yapan Bilginet Genel Müdürü Ercüment Erdem "Dünya E-ticaretinde biz de söz sahibi olacağız" dedi.

Erdem, “E-ticaret sektörü gerek direkt olarak son kullanıcıya ulaşan B2C alanında gerekse firmalar arasında yürütülen alışveriş şekli olan B2B alanında hızlı bir şekilde büyüyor. Kriz yılları olmasına rağmen 2008 ve 2009 yıllarında sadece Bilginet tarafından ortalama 1500 yeni e-ticaret sitesi açıldı. Şirketler krizden kurtulmak için farklı çözümler aramaya ve e-ticareti de bir çözüm noktası olarak görmeye başladı. 2010 yılına geldiğimizde ise bu şirketler özelleşmiş uygulamalar ile e-ticaret pazarındaki yerlerini sağlamlaştırmak için çalışıyor. Türkiye’de 5 yıl içinde e-ticaret hacminin 250 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu perspektiften bakınca gerçek pazarın ne olacağını anlayabiliriz” dedi.

"Türk yazılım sektörü de ürünlerini ihraç edecek"

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nda yer alan tek e-ticaret firması olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Erdem; “Bu program ile birlikte tamamen kendi mühendislerimizin AR-GE’si ile üretilen e-ticaret çözümlerimiz için dünya çapında yeni bir sürece giriyoruz. Artık Türk yazılım sektörü de ürünlerini ihraç edecek boyutlara geldi. Şu anda yazılım ihracı miktar olarak az olsa da önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Bilginet olarak biz de e-ticaret çözümlerimizi dünyaya sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda kısa süre içerisinde ciddi adımlar atarak yazılım ihracına başlama hedefimiz bulunuyor” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir