"Düşünce özgürlüğü şiddete dönüşmemeli"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'ya öğrenciler tarafından yapılan yumurtalı protestoyu değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversitelerde düşünce özgürlüğü bulunduğunu, ama bunun şiddete dönüşmemesi gerektiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya dün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenciler tarafından yumurta atılmasına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Üniversitelerde düşünce özgürlüğü var ama bunun şiddete dönüşmemesi lazım. Ortada bir şiddet yok ama yumurta atılması şık değil. Keşke daha sağlıklı bir tartışma ortamı olabilseydi" dedi.

Dün basına kapalı olarak yapılan örgüt toplantısında blok liste eğiliminin ön plana çıkıp çıkmadığı yönünde bir soruya da Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

"Dünkü toplantıda bu hiç konuşulmadı. Böyle bir öneri de gelmedi, sadece ön seçimle ilgili bazı talepler geldi. Zaten biz kurultayı, hiçbir şekilde konuşmadık. Önümüzdeki seçimlerde alınması gereken önlemler konusunda konuştuk, kurultay görüşülmedi."

Kılıçdaroğlu daha sonra İl Başkanlığınca oluşturulan CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nun basına kapalı yapılan toplantısına katıldı.

"Her benzin istasyonu bir vergi dairesine dönüştü"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, benzinde de mazotta da Türkiye'nin, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandığını belirterek, şunları söyledi:

"Aslında AKP şöyle bir yol bulabilir; bütün vergi dairelerini kapatır, zaten her benzin istasyonu bir vergi dairesine dönüşmüş durumda. Ve yurttaşların da bunu dikkate alması lazım. Niçin dünyanın en pahalı benzinini araba kullananlara fatura ediyorlar? Niçin dünyanın en pahalı mazotu köylüye, çiftçiye fatura ediliyor? Bunu da yurttaşların değerlendirmesi lazım, özellikle de seçim sırasında, sandığa giderken..."

Bu konularda ilginizi çekebilir