"Faiz lobisinin ayağına basmaya devam edeceğim"

Bakan Çağlayan, Züchex fuarı açılışında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, faiz lobisinin ayağına bastığını, basmaya da devam edeceğini belirtti.
Life Medya tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Zücaciye & Hediyelik Eşya ve Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı (Züchex), Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.
Fuarın açılışı öncesi sektör mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, faiz lobisinin ayağına bastığını basmaya da devam edeceğini söyledi.
İhracat üzerindeki kur baskısına değinen Çağlayan, "Allah Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'na İnşallah izan verir. Türk sanayicisi her şeyi yapabilecek güce sahip ama bu kur baskısıyla bunu yapması mümkün değil" diye konuştu.
KOSGEB'le bir görev ayrımları olduğunu, KOSGEB'in iç fuarları kendilerinin dış fuarları desteklediğini ifade eden Çağlayan, "Bana göre yanlış. Fuarın içi dışı olmaz. Biz bunu Sanayi Bakanımızla bir görüşürüz. Ya KOSGEB'i de aynen bu mantığa getirelim. KOSGEB'in bütçesini, desteğini de böyle yapalım. Bu fuara ben yurt dışında nasıl destek veriyorsam burada da destek vereyim. Buraya gelen sadece fuarı gezip gitmiyor, turizme de hizmet ediyor" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir