"Fethullah Bey, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip edemiyor"

Günay, "Biz uluslararası hukuk çerçevesinde hak savunması yapıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAYINDIR- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İsrail'in Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren sivil gemilere düzenlediği askeri saldırının ardından ortaya çıkan duruma ilişkin, "Biz uluslararası hukuk çerçevesinde hak savunması yapıyoruz" dedi.

Bakan Günay, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği İzmir'in Bayındır ilçesinde, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, İsrail'in, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırmasına ilişkin ABD'nin tutumunun sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Başbakan gereken her şeyi söyledi. Biz bölgede bir yardım ekibine yapılan saldırının bölge barışına, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ettik. ABD'den gelen birkaç sesin dışında, dünyada genel bir uzlaşı var. Biz uluslararası hukuk çerçevesinde hak savunması yapıyoruz. Türkiye elbette başkalarının görüşlerini dikkate alır ama kendi doğrultusunu belirleyebilecek bir ülkedir."

Arap ülkelerinin tavrının yeterli bulunup bulunmadığına yönelik bir soru üzerine de Bakan Günay, "Türkiye üzerine düşeni yaptı" karşılığını verdi. Günay, bazı çevrelerden "ülkedeki terör sorunu çözülemezken, başka ülkelerin meselelerini ele aldığı" şeklinde iktidara eleştiriler yönelttiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"ABD'de de 11 Eylül'de ciddi terör saldırısı oldu ama ABD, dünya çapındaki işlerini, işlevini terk etmedi. İngiltere ve İspanya'da da öyle. Bunu yazanlara, söyleyenlere, 'insanların yürürken sakız çiğneyebileceğini' hatırlatmanız gerek. Ayrıca terörle mücadelede de Türkiye ciddi bir mücadele sergiliyor."

Gülen'in açıklamaları

Günay, Fethullah Gülen'in, İsrail saldırısına ilişkin açıklamalarına yönelik ise "Fethullah Bey, uzunca bir zamandan bu yana ülkemizin dışında. Sanıyorum Türkiye'deki ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip edemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu nasıl bulduğu yönündeki soruya da Günay, "Daha çok yeni, çalışacak, öğrenecek" yanıtını verdi.

Bakan Günay'a, Bayındır ziyaretinde AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak eşlik etti.

İlçeye gelişinde kendini karşılayan yöresel giysiler içindeki kadınlarla bir süre sohbet eden Günay, ilçede restorasyonu yapılacak Hacı Sinan Camisi ile termal turizm yatırımı yapılması planlanan Ergenli Ilıcaları'nı gezdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir