"Fındık dalda, kurdu Ankara'da"

Kılıçdaroğlu, Ordu Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitingde "Fındık üreticisinin alın terinin hakkını teslim edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yiyenlerden hesap sormanın zamanı, tarihi 12 Eylüldür. 12 Eylülde onlara derslerini verelim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ordu Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

Hiçbir yerden talimat almayan halkın iktidarını kuracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizden yetki istiyoruz. Yetki verin, Tayyip Erdoğan ve yandaşlarından, kul hakkı yiyenlerden, ülkeyi sömürenlerden hesap soracağız" diye konuştu.

Ordu'yu "fındığın başkenti" olarak gören Kılıçdaroğlu, alandaki bir pankartı işaret ederek, "(Fındık kurdu Erdoğan) diyorlar. Fındık dalda, kurdu Ankara'da, Recep Bey havuzlu villada" diye seslendi.

Fındığın Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ürünü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ancak AK Parti iktidarının fındığı uluslararası tekellere peşkeş çektiğini ileri sürdü. Fındık alım taban fiyatının hala belli olmadığını, üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Fiskobirliği, fındık üreticisini destekler, fiyatını verir., Alın terinin değerini verirsin mesele biter. Ama sizin gönlünüzde bu yatmıyor. Sizin gönlünüzde yatan 'Ben fındık üreticisinin alın terini nasıl hortumlarım? Nasıl malını götürürüm, nasıl yürütürüm?' Diyordu ya 'Ben yürütmenin başıyım.' Sen, yürütmenin başısın, ben onu çok iyi biliyorum. Fındığın başkentinden Ordu'dan size söz veriyorum; halkın iktidarında sağlıklı, düzgün çalışan bir fındık borsası kurulacaktır. Yapılmayanı yapacağız. Fındık üreticisinin alın terinin hakkını teslim edeceğiz. Okyanus ötesinden birinin talimatıyla değil, halkın gözyaşını, alın terini dinleyeceğiz biz."

"Hortumları keseceksin, kendi cebini düşünmeyeceksin"

Kılıçdaroğlu, Karadeniz Kalkınma Projesi başlatacaklarını ve tüm bölgenin kalkınması için çalışacaklarını, Karadeniz'i hem demiryolu hem karayoluyla güneyden kuzeye bağlayacaklarını da söyledi.

Yapacaklarını anlattığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunları nasıl gerçekleştireceğini sorduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "8 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Neyi, nasıl yapacağını bilmiyorsan niye o koltukta oturuyorsun? Recep Bey'e buradan Ordu Meydanından sesleniyorum; hortumları keseceksin, kendi cebini düşünmeyeceksin, milleti düşüneceksin, bak bakalım sorunlar nasıl çözülüyormuş" dedi.

Bugün Beraat Kandili olduğunu hatırlatan ve vatandaşlara hayırlı kandiller dileyen Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemenin ne kadar ağır bir günah olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Eğer kul hakkı yiyenleri Yüce Divandan kurtarırsanız o sorumluluğun altına siz de girersiniz. Buradan tüm yurttaşlarıma sesleniyorum; Kul hakkı yiyenlerden hesap sormanın zamanı 12 Eylüldür. 12 Eylülde onlara derslerini verelim" diye konuştu.

"Başbakan sağda solda konuşacağına, gelsin fındık fiyatını açıklasın"

Kılıçdaroğlu, Ordu'ya giderken Giresun'un Bulancak ilçesi Burunucu köyünde bir fındık bahçesine girerek ürün topladı.

Burada gazetecilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, fındık taban fiyatının açıklanmamasını da eleştirdi ve "Başbakan sağda solda konuşacağına, ağzını bozacağına, hakaret edeceğine, gelsin fındık fiyatını açıklasın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Bulancak'ta vatandaşlara hitap etti. Burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ı sözünü tutmamakla suçlayarak, "Söz verip tutmayana 'yalancı' derler. Onun yalanlarından ansiklopedi çıkaracağım" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir