"Görüşmek isterse görüşürüz"

Kılıçdaroğlu, üniversitelerdeki türban sorunu için "Sorunu çözümsüz hale getiren maalesef iktidar oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ilettiği randevu talebine ilişkin, "Sayın Başbakan tabii görüşmek isterse görüşeceğiz kendisiyle dinleriz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber Televizyonu "Günlük" programında, ülke gündemindeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın randevu talebini içeren mektubun kendisine ulaşıp ulaşmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ben de sadece haberlerden öğrendim Sayın Başbakanın bir mektup gönderdiğini. Henüz elime ulaşmadı, ama bugün, yarın ulaşır" yanıtını verdi.

Söz konusu mektupta 14-15 Temmuzda görüşme talebinin yer alacağı hatırlatılarak, "Nasıl karşılık vereceksiniz" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan tabii görüşmek isterse görüşeceğiz kendisiyle dinleriz. Sayın Başbakan ülkeyi yönetiyor. Bütün bilgiler kendisinde. Bizdeki bilgiler çok sınırlı. O nedenle herhalde Sayın Başbakan bilgi de verecektir, dinleyeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sadece dinleme şeklinde mi bir görüşme olacak yoksa önerilerde de bulunacak mısınız Hükümete" sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Önce dinlemeden ve Sayın Başbakanın görüşünü almadan benim bir görüş beyan etmem doğru olmaz. Sonuçta Sayın Başbakan gelmek istiyor, ama bizim belli düşünceleri empoze etmek gibi bir düşüncemiz yok. Dinleyeceğiz Sayın Başbakanı, eğer uygun ortam olursa kendi düşüncelerimizi de Sayın Başbakana aktarırız."

Türban sorunu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "İstanbul'un merdiven altı atölyelerinde yüzlerce değil binlerce başörtülü ya da türbanlı genç kız sigortasız, kayıt dışı çalışıyorsa, birilerinin bunlara sahip çıkması gerektiğini ve kendilerinin sahip çıkacağını" söyledi.

Onları başörtülü olarak görmediklerini, insan olarak gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakları elinden alınmış bir insan olarak görüyoruz. Hakları elinden alınmış bir insana bizim sahip çıkmamız gerekir. Çifte standardı kabul etmek istemediğimizi söylüyoruz biz bununla. Şimdi siz başörtülü insanı farklı görüyorsunuz, farklı yerlerde olduğu için farklı görüyorsunuz. Birisi çalışırken farklı görüyorsunuz, birisi okurken farklı görüyorsunuz. Neden farklı görüyorsunuz. İkisi de insan değil mi?"

"Üniversitede okuyan başörtülü kızların sorunsuz okuyabilmelerini sağlayacakları, bu sorunu çözecekleri" şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz bu sorunu çözeceğiz ve bu sorunu çözmekte de kararlıyız. Sorunu çözümsüz hale getiren maalesef iktidar oldu" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir