"Grev yoksa al o anayasa değişikliğini başına çal"

Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği ile memurlara sözde toplu sözleşme hakkı getirmişler. Grev var mı?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Fakir fukara edebiyatı yaparak hepsi han hamam sahibi oldular. Karun oldular, şimdi milletin başına Anayasa değişikliği ile firavun olmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, referandum gezileri kapsamında 50. mitingini Uşak'ın İstasyon Meydanı'nda yaptı. İl merkezine gelmeden önce ilçeleri de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, miting konuşmasına, programındaki 2 saatlik gecikme nedeniyle vatandaşlardan özür dileyerek başladı.

Meydandaki "Üfle CHP, sönecekler. Silkele Kemal düşecekler" pankartını işaret eden Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum gövdeyi silkeliyorum, siz de dalları silkeleyin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında Uşak'ta yaptığı konuşmada mazot fiyatlarını ucuzlatarak çiftçiyi rahatlatacağı sözünü verdiğini, ancak bu sözü yerine getirmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Buna gülüyorsunuz değil mi? Diyor ki, 'bizi karikatüristlere havale ediyorlar.' Ben sizi karikatüristlere havale etmeyeyim de ne yapayım? Sekiz senedir oturuyorsunuz orada. Pırlantayı sıfırladınız mazota bindirdiniz. Neden? Çiftçi üretiyor, çalışıyor, Recep Bey rahatsız oluyor. Çünkü Recep Bey'e göre halkın iktidarı değil rantın iktidarı. Biz de söz veriyoruz, rantın iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız."

İktidarın Anayasa değişiklikleri ile halkın gerçek gündemini değiştirmeye çalıştığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği ile memurlara sözde toplu sözleşme hakkı getirmişler. Grev var mı? Grev yoksa al o anayasa değişikliğini başına çal diyeceğiz. Başka ne diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kamuda engelli kadrolarında açık olmasına karşın hükümetin atama yapmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, bu kadrolara atama için anayasa değişikliğine gerek olmadığını savundu. İktidarın anayasa değişikliği ile yargıyı siyasallaştırmayı hedeflediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Recep Bey düzenini bozduğun kantar gün gelir seni de tartar. Hiç unutma" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir