"İç güvenlik paketi çözüm sürecine engel"

HDP'li Tuncel, iç güvenlik paketinin çözüm sürecini engellediğini iddia ederek bu paketin geri çekilmesi gerektiğini savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, iç güvenlik paketinin çözüm sürecini engelleyen bir yaklaşımının olduğunu ileri sürdü. 

Tuncel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yazar Aziz Tunç'un, Maraş'taki olaylara ilişkin yazdığı kitapla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti. 

Soruşturmanın, tutuklu bulunan bir kişinin, cezaevinden, söz konusu kitabın "kamu düzenini bozacağı" yönündeki ihbarı üzerine başlatıldığını anlatan Tuncel, "Bu kişi, okumadığı kitapla ilgili gazeteden edindiği bilgi üzerine ihbarı yapıyor ve bu ihbar işleme konuluyor" dedi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncel, iç güvenlik paketinin çözüm sürecini engelleyen bir yaklaşımının da olduğunu iddia ederek, bu paketin geri çekilmesi gerektiğini savundu. Sebahat Tuncel, aslında kamu düzeninin bozulmasına, devletin uyguladığı politikaların neden olduğunu, kamu adına suç işleyenlerin cezasız kaldığını ileri sürdü. 

"Öcalan örgütle bizzat görüşmeli"

Çözüm sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Tuncel, toplumun yüzde 80'inini bu sorunun çözülmesini istediğini, ancak AK Parti iktidarının gerekli adımları atmadığını savunarak, "Sürecin sağlıklı ilerlemesi isteniyorsa müzakerelerin başlaması gerekiyor. Sürecin sağlıklı ilerlemesi konusunda Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması, örgütle doğrudan ilişki kurmasının olanaklarının yaratılması gerekiyor. Sadece PKK'nın silah bırakmasına kilitlenmiş bir durum sorunu çözmez" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir