"IKBY ve Türkiye hem fikir"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Erdoğan-Barzani görüşmesine ilişkin ”IKBY ve Türkiye, siyasi, sosyal ve ekonomik konuların bütün boyutları üzerinde hemfikir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve IKYB Başbakanı Neçirvan Barzani arasındaki görüşmeyi değerlendirdi.

Dizayi, Barzani’nin Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldiğini belirterek, görüşmede IKBY ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığını ifade etti. 

Özellikle enerji ve ekonomik konular üzerinde durulduğunu anlatan Dizayi, “Hem bölgenin hem Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunmak için görüşmeler yapıldı” ifadesini kullandı.

“IKBY ve Türkiye, siyasi, sosyal ve ekonomik konuların bütün boyutları üzerinde hemfikir” diyen Dizayi, bunları daha geniş alanlara taşımak istediklerini kaydetti.

İki ülke arasında enerji alanında anlaşma sağlanıp sağlanmadığına ilişkin Sözcü Dizayi, bu konuda Türkiye tarafından resmi açıklama yapılmasının daha iyi olacağını ifade etti.

Barzani’nin Bağdat ziyareti

Dizayi, Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyaretinden sonra Bağdat’a gideceği yönündeki haberlerle ilgili, Barzani’nin Bağdat’a gitmesinin gayet normal olduğunu ve Erbil-Bağdat arasında yoğun trafiğin devam ettiğini söyledi.

Talabani’nin sağlık durumu

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin felç olduğu” yönündeki iddialara da değinen Dizayi, “Talabani'nin sağlığı ile ilgili detayları çok iyi bilmiyoruz. Talabani'nin sağlık durumunu herkes merak ediyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir