"IMF gerçekçi olmalı"

Kosa, "Bizden düşük bütçe açığını sürdürmemizi bekliyorlar, ancak bu işe yaramaz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUDAPEŞTE- Macaristan'da iktidardaki Fidesz partisinin başkan yardımcısı Lajos Kosa, Uluslararası Para Fonunun (IMF) Macaristan'ın gelecek yılki bütçe açığı konusunda gerçekçi olması gerektiğini söyledi.

Kosa, devlet televizyonu m1'e verdiği demeçte, "IMF, 2011 yılında Macaristan için bütçe açığı hedefini düşündüğünde gerçekçi olmalı" diye konuştu.

Kredi verenlerin Macaristan'ın bu yıl GSYH'nin yüzde 3,8'i olan bütçe açığı hedefini gelecek yıl için yüzde 2,8'e indirmesi beklentisinin çok katı olup olmadığı sorusuna Kosa, "Macaristan'ın durumunun AB'ye üye bütün ülkelerde en zor olanlardan biri olduğu açık. Böyle bir durumda bizden düşük bütçe açığını sürdürmemizi bekliyorlar, ancak bu işe yaramaz. IMF, gerçeklere dayalı kalmak için dikkatli olmalı" yanıtını verdi.

Kosa, Macar hükümetinin bütçe açığını GSYH'nin yüzde 3'ün altına indirilmesi yönündeki AB hedefini başaracağını söyledi, ancak bunu ne zaman yapacaklarına ilişkin bilgi vermedi.

Bu arada Başbakan Viktor Orban, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.

IMF ve AB, Macaristan'ın, bu yıl bütçe açığını GSYH'nin yüzde 3,8'ine ve gelecek yıl yüzde 3'ün altına çekmesi için harcama tarafı dahil sürdürülebilir yapısal önlemleri almasına ihtiyaç bulunduğunu belirterek, bu ülkeyle olan 20 milyar euroluk (25,8 milyar dolar) fon üzerindeki görüşmeleri askıya almıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir