"İspanya ekonomisinin reformlara ihtiyacı var"

IMF, İspanya'nın işlevsel olmayan istihdam piyasası, patlayan emlak balonu, büyük mali açık, zayıf verimlilik büyümesi ve bankacılık sektörü gibi sorunları olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON- Uluslararası Para Fonu (IMF), "İspanya'nın, ekonomisinin düzelmesini sağlamak için kapsamlı reformlara ihtiyacı bulunduğunu" bildirdi.

IMF'den yapılan açıklamada, İspanya'nın "ciddi" güçlüklerle karşı karşıya bulunduğu, bu güçlüklerin, işlevsel olmayan istihdam piyasası, patlayan emlak balonu, büyük mali açık, zayıf verimlilik büyümesi, zayıf rekabet edebilirlik ve bankacılık sektörü olduğu belirtildi.

Büyümeyi artırıcı yapısal reformlara ihtiyaç bulunduğu, mal piyasası ve konut sektöründe iyileşme sağlanması, özellikle istihdam piyasasının revizyondan geçirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, emeklilik reformunun hızla uygulanması, bankacılık sisteminin sağlamlaştırılması ve reformdan geçirilmesinin hızlandırılmasına ihtiyaç bulunduğu ifade edildi. 

İspanya Hükümeti, geçen hafta, gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 11'ine denk düşen bütçe açığını azaltmak için, kamu çalışanlarının maaşlarının yüzde 5 kesilmesi dahil 15 milyar avro tutarındaki tasarruf planını onaylamıştı.

İspanya, ayrıca yüzde 20'yi aşan işsizlikle de mücadele ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir