"K. Irak'tan Ceyhan'a petrol akıtılmaya başlandı"

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Ceyhan'a petrol transferinin gerçekleşmeye başladığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 2013 enerji piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren Enerji Bakanı Taner Yıldız, K.Irak ile petrol iş birliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız,"Irak'tan Ceyhan'a petrol akıtılmaya başlandı. Kuzey Irak petrolü bu ay dünya piyasalarına sunulacak" dedi. 

Santraller ile ilgili açıklamalarda da bulunan Taner Yıldız, ocak ve şubat aylarında 4 santralin özelleştirmede teklif bekleyeceğini söyledi. Kömür yatırımları için Çin, Japonya ve Katar'la görüşmelerin olduğunu belirten Yıldız, 2013'te devreye giren kurulu güç miktarının 6985 megavata çıktığını ifade etti.

"Nüfusu 10 bini aşan ilçeler doğal gaz için müracaat edebilirler"

Elektrik üretiminde doğal gazın payının yıldan yıla düşüş gösterdiğini belirten Yıldız, kurulu güçte özel sektörün payının yüzde 63'e yaklaştığını söyledi. Yıldız, BOTAŞ'ın nüfusu 10 bini aşan ilçelere doğal gaz taşımasına yönelik düzenleme kapsamında bugüne kadar 202 ilçeden 9'unun başvuruda bulunduğunu belirterek, "Son Bakanlar Kurulu toplantısında, bu konuda 6 ay süre uzatımı yönünde karar aldık. İlçeler müracaat edebilirler" dedi.

Kamyonlarla petrol taşınmaya başlanmıştı

Sektör ve ticaret kaynakları Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Türkiye üzerinden dünya piyasalarına kamyonlarla taşınan ağır ham petrol ihracının başladığını bildirmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir