"Kanada ile tarımsal ilişkilerin gelişmesi önemli"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Türkiye ile Kanada arasındaki tarımsal ilişkilerin geliştirilmesinin tarım sektörünün geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye ile Kanada arasındaki tarımsal ilişkilerin geliştirilmesinin hem küresel gıda güvenliği hem de tarım sektörünün küresel geleceği bakımından büyük önem taşıdığını söyledi. 

Eker, Kanada Parlamentosu Avam Kamarası Başkanı Andrew Scheer ve beraberindeki heyetle Bakanlıktaki makamında görüştü. Eker, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kanada'nın dost ve kardeş ülke olduklarını belirtti. 

Kanada'nın geniş tarım arazilerine, büyük tarım potansiyeline sahip bir ülke konumunda bulunduğunu belirten Eker, Türkiye'nin de tarım anlamında dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğunu ifade etti. 

Eker, Türkiye'nin özellikle tarım çeşitliliği anlamında büyük avantaja sahip olduğuna değinerek, ülke topraklarının buğday başta olmak üzere birçok ürünün anavatanı olduğunu söyledi.  

Türkiye ile Kanada arasındaki tarımsal ilişkilerin geliştirilmesinin hem küresel gıda güvenliği hem de tarım sektörünün küresel geleceği bakımından büyük önem taşıdığını dile getiren Eker, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde tarım sektörüne büyük iş düştüğünü belirtti. 

"Ülkeler vatandaşlarına uygun fiyata ürün sunmak istiyor"  

Kanada Parlamentosu Avam Kamarası Başkanı Andrew Scheer de iki ülke arasındaki tarımsal ticaretin artırılmasının önemine değindi. Dünyada bütün ülkelerin tarımsal faaliyetleri desteklediğini kaydeden Scheer, ülkelerin vatandaşlarına uygun fiyata ürünler sunmak istediklerini söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir