"Kimse sana kefen giydiremez"

Kılıçdaroğlu, "Sana birisi kefen giydirirse gel kardeşini bul. Önce mücadeleyi ben vereceğim. Kul hakkı yediysen hesabını soracağım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan kimse sana kefen giydiremez. Sana birisi kefen giydirirse gel kardeşini bul. Önce mücadeleyi ben vereceğim. Kul hakkı yediysen hesabını soracağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Yozgat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde, vatandaşlara hitap etti.

Yozgat'a siyasetçi olarak ilk kez geldiğini, ancak sorunları çok iyi bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, çözümünün de CHP iktidarında olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın 30 Ekim 2002 tarihinde Yozgat'ta yaptığı konuşmada "Türkiye'nin ciddi sıkıntıları olduğunu, bunların başında iş ve aş geldiğini, vatandaşların kendilerine oy vermesi halinde iş ve aş sağlayacağını" söylediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ancak bu vaatleri yerine getirmediklerini öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden 8 sene geçtiğini hatırlatan, "İşiniz ve aşınız var mı?" diye sorduğu vatandaşlardan "Hayır" yanıtını alması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kim yalan söyledi o zaman? Bu milleti kim kandırdı. Recep Bey şunu söylüyor, 'Efendim diyor, milletin halinden anlamak için damdan düşeni getirin...' Sen damdan düştün, ama havuzlu villaya düştün. Millet yere çakıldı. Milletin sırtından besleneceksin, köşeyi döneceksin, yolsuzluk yapacaksın, yolsuzluk yapanın sırtını sıvazlayacaksın, kendine Üsküdar'da etrafı çift duvarlarla örülü villalar yapacaksın, havuzun olacak, yanınında helikopter pistin olacak, sonra geleceksin ve diyeceksin ki fakir, fukara, garip, guraba Allah, peygamber... Güzel hepsinin başımızın üzerinde yeri var da sen köşeyi dönünce han, hamam sahibi olmuşsun. Nasıl din, iman bu? Nasıl fakir, fukaralık bu?"

AK Parti iktidarının din, iman, ahlak ticareti yaptığını, vatandaşın en temiz duygularını sömürdüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, buna artık izin verilmemesini istedi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir