"Kısır döngüye dur demek lazım "

DSP Genel Başkanı Sezer, ülkenin karşılıklı çatışmalarla kısır döngüye sokulmaması laf değil çözüm ürteilmesine ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçtiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'de yoksulluğun her geçen gün derinleştiğini, işsizliğin her geçen gün katlanarak arttığını savunarak, "İşsizliği önleyecek, yoksulluğun belini kıracak politikalar üretmek lazım" dedi.

Sezer, Şişli Belediye Başkanı ve partisinin yeni dönem belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül ile seçim otobüsüyle tur atarak, Kuştepe'de halka hitap etti.

İcazeti başka yerde arayanlara inat, kendilerinin icazeti halkta aradıklarını ifade eden Sezer, "Türkiye'de yoksulluk, fakirlik her geçen gün derinleşiyor, işsizlik her geçen gün katlanarak artıyor, bel büküyor, can yakıyor. Vatandaşların yarısı işsiz. Başbakan ise 'ABD'de bile işsizlik var' diyerek, işsizliği çözemeyeceğini itiraf etti. İşsizlik, yoksulluk kader değil. Mutlaka yatırımları artırıp, işsizliği, yoksulluğu kader olmaktan çıkaracağız" diye konuştu.

Yoksulluk bir virüs gibi yayılıyor

Ülkenin imkanlarını, potansiyelini, enerjisini, zenginliğini lafazanlıkla tüketenler olduğunu, bir virüs gibi yoksulluğun yaygınlaştırıldığını iddia eden Sezer, şunları söyledi:

"Televizyonlarda Baykal ile Erdoğan laf yarıştırıyor. Lafla peynir gemisi yürümez. Birilerinin gemisi ucuz mazotla yürüyebilir de milletin gemisi yürümez. Siyaseti laf üretmekten çıkarıp, çözüm üretecek bir yapıya hep birlikte kavuşturmamız gerekiyor. Televizyon ekranlarında gölge oyunu oynayanlar, umutsuzluk yayıyorlar. Oysa ülkemizin gelişmeye, umuda ihtiyacı var. Hep olumsuzluk üreterek yapılan siyaset, 21. yüzyılda ülkeyi hak ettiği yerden çok geriye getirdi. İşsizliği önleyecek, yoksulluğun belini kıracak politikalar üretmek lazım."

Sezer, çiftçinin, esnafın perişan olduğunu, kredi faizini bile ödeyemeyecek duruma geldiğini, emeklilerin büyük sıkıntı yaşadığını, her geçen gün fabrikaların kapandığını belirtti.

Kısır döngüye paydos dememiz lazım

Yoksulluktan faydalanarak oy almak isteyenler için bunun iyi olabileceğini kaydeden Sezer, "Ama yoksulluğu yenmek, işsizliği aşmak, üretimi artırmak, ülkeyi, milleti zenginleştirmek ve zenginlikte sosyal adaleti sağlamak siyasetin işi olmalı. Yatırımları artıracak gelişmeleri mutlaka sağlamamız lazım. Artık 'kısır döngüye, lafla kısır çekişmeye paydos' dememiz lazım" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Baykal'a, "Sen ömür boyu başbakan olamazsın" dediğini ifade eden Sezer, bunun doğru olduğunu, Baykal'ın böyle bir derdi olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Sezer, Baykal'ın da Erdoğan'a, "Sen de magandasın, adam olamadın" dediğini dile getirerek, "İkinizden de bir şey olmaz. Adam olun da adam gibi bu milletin derdine çare bulun. Ben de bunu söylüyorum. Bulamıyorsanız gidersiniz. Milletin derdine çare bulabilecek olanlar gelir, Demokratik Sol gelir" diye konuştu.

İktidar ve ana muhalafet sadece laf üretiyor

İktidar ve ana muhalefetin sorunlara çözüm bulmak yerine sadece laf ürettiğini savunan Sezer, şöyle devam etti:

"Birileri inançlarımız üzerinden, birileri de bize Atatürk'ü öğretmeye çalışarak oy kapmaya çalışıyor. Bize kimse inancımızı öğretmeye kalkmasın. Alevisiyle Sünnisiyle biz inancımızı biliriz. Atatürkçülüğü de laikliği de Cumhuriyetimizi de biliriz. Onu da kimseden öğrenecek değiliz. Bunlar üzerinde oy devşirmeye çalışanları uyarıyorum. Milleti kutuplaştırıyorsunuz. Yapabiliyorsanız milletin derdine çare bulun, bu tür olayları kaşımaya kalkmayın. Milletin birliğine, bütünlüğüne zarar vermeyin." 

Sezer, AK Parti'ye oy vermiş vatandaşların bir çıkış yolu aradığını ancak birilerinin de onun karşısına inatla "temcit pilavı" gibi Baykal'ı sürdüğünü ifade ederek, "Baykal'ı gören vatandaş, 'yandım Allah, ben almayayım' diyor ve burada duruyor. Milletin de solun da önününü tıkayanlara bu seçimde gerekli dersi vereceksiniz. Ben size güveniyorum. Birileri inançlar üzerinden oy avcılığı yaparken birisi de kalkıp kara çarşafa rozet takıp, başka yöntemle oy avcılığı yapıyor. Biz insanlarımızı ayıranlara karşıyız. Kara çarşafa rozet takanlar daha önce Erdoğan'a başbakanlık rozeti takmıştı. İkisi birbirini besliyor. İkisinden de kurtulmanın zamanı 29 Mart..."

Zeki Sezer, Sarıgül'ü "Seçmenlerin yeni bir rekorla yeniden seçeceğine inandığını" ifade ederek, il genel meclisi ve belediye meclisinde de partisine oy istedi.

Sezer, konuşmasından önce de Sarıgül ile seçim otobüsünün üzerinden beyaz güvercin uçurdu.

"Halkın kanını emen AK Parti iktidarına dur demek için fırsat"

Seçim turunun ardından Bayrampaşa'ya geçen Sezer, burada da halka hitap etti.

"Halkın kanını emen AK Parti iktidarına dur demek için 29 Mart yerel seçimleri bir fırsat" diyen Sezer, halkın bu fırsatı iyi değerlendireceğine inandığını söyledi.

Sezer, "Seviyesi düşük, üslubu bozuk, içerikten uzak bu tartışmalardan bıkanlar 29 Martta gereken dersi verecekler" diye konuştu.

Zeki Sezer, burada da partisinin Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Muharrem Çınar'a destek istedi.