"KOBİ'ler büyük işletmecilerin tamamlayıcısı"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş, "KOBİ'lerin gelişiminin "şart" olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, KOBİ'lerin büyük işletmecilerin tamamlayıcısı olduğunu, bu nedenle KOBİ'lerin gelişiminin şart olduğunu belirtti.

Intel'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan yöneticiler, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile sektör temsilcileri Intel tarafından düzenlenen "Uluslararası KOBİ Bilişim Forumu 2010"da KOBİ odaklı bilişim stratejilerini tartışmak, KOBİ'lere ilişkin ortak sorunlara çözüm bulmak için bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Yalçıntaş, bilişim sektörünün, ekonomiyi en fazla etkileyen sektör olduğuna işaret ederek, eskiden ekonomiyi çarpan etkisiyle en fazla etkileyen sektör inşaatken, günümüzde bilişimin öne geçtiğini anlattı.

Türkiye'de tüm işletmelerin yüzde 96'sını oluşturan KOBİ'lerin büyük işletmelerin tamamlayıcısı konumuna işaret eden Yalçıntaş, bu nedenle KOBİ'lerin gelişiminin "şart" olduğunu belirtti.

"2011'de bulut bilişim önemli fırsat olacak"

 

Intel Corp. Başkan Yardımcısı ve Avrupa Orta Doğu Afrika Bölgesi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Christian Morales de KOBİ'lerin dünyada ekonomik büyüme ve istihdam açısından önemli yere sahip olduğunu kaydetti.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin üretkenlik, rekabetçilik, büyüme ve yenilikçilik için kilit faktör olduğunu vurgulayan Morales, KOBİ'lerin halen teknolojinin faydalarından yararlanmakta çeşitli zorluklar çektiğine değindi.

Alman Bilgi Teknolojileri, Telekomünikasyon ve Yeni Medya Federal Derneği BITKOM Başkan Yardımcısı Heinz-Paul Bonn da KOBİ'ler nezdinde ana sorunlar ve zorluklar olan regülasyonlar, vergiler, beceri ve finans gibi konulara değindi.

Bonn, 2011'de bulut bilişimin, KOBİ'lerin teknoloji kullanımına geçişi için önemli bir fırsat olacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir