"Mesleki eğitimde bu yıl patlama oldu"

Bakan Çelik, mesleki ve teknik eğitim de oranın yüzde 43'e ulaştığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mesleki eğitimde bu yıl çok iyi bir patlama olduğunu ve birçok okulda, özellikle büyük şehirlerde ikili öğretime geçildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu arasında "Yaygın Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" imzalanacak olması dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Çelik, Türkiye çapında 310 bin mesleki eğitim ve 967 halk eğitim merkezinin hizmet verdiğini, yüzlerce alanda kurs verme imkanları bulunduğunu belirterek, vasıflı eleman yetiştirmenin Bakanlığın bir sorumluluğu olduğunu kaydetti. Bu konuda paydaş kuruluşlarla işbirliği yapmanın önem taşıdığını ifade eden Çelik, TESK'in de MEB'in  paydaşları arasında yer aldığını belirtti.

Mesleki ve teknik eğitimin genel eğitim içindeki oranının 2002-2003 eğitim-öğretim yılının başında yüzde 28 olduğunu kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Bu, şu anda yüzde 43'lük orana ulaşmıştır. Hükümetimizin 2011 yılı sonu asgari yüzde 50'dir. Ama ben önümüzdeki yılda bile  bu hedefi yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü bu yıl çok iyi bir patlama oldu. Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü bünyesindeki birçok okulda özellikle büyük şehirlerde ikili öğretime geçildi."