"Ortadoğu kritik bir dönemden geçiyor"

Irak Ulusal Meclis Başkanı Nuceyfi, Ortadoğu’nun çok kritik bir dönemden geçtiğine işaret ederek, “Bu dönem, bölge liderlerinin, bu karışıklığın içerisinde nasıl başarılı bir şekilde çıkabileceklerinin bir sınavıdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Resmi ziyaret için Irak'ta bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame El-Nuceyfi, heyetler arası görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. 

İki ülke ilişkilerinin gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenen Nuceyfi’ye teşekkür eden ve Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesi için bir çok sebep olduğunu belirten Çiçek, "Türkiye ile Irak iki kardeş, dost, komşu ülkedir. Dolayısıyla bu bölgenin iki kilit ülkesidir. Hepimiz kabul ediyoruz. Birlikte paylaştığımız bu coğrafyada çok sıkıntılı, dramatik olaylar yaşıyor. Dolayısıyla bir araya gelip, karşılıklı görüş alışverişinde bulunup, dayanışma içerisinde olmakta ve bölgedeki gelişmeleri ele almakta iki ülkenin yararı vardır.” dedi

Nuceyfi ise heyetler arası toplantıda, iki ülke ilişkilerini, bölgedeki durumu, aşırı grupları ve Suriye’deki krizi görüştüklerini ifade ederek, ilişkileri geliştirmek ve su konusunda çalışma yürütmek için bir komisyon kurulacağını açıkladı.

Ortadoğu’nun çok kritik bir dönemden geçtiğine işaret eden Nuceyfi, “Bu dönem, bölge liderlerinin, bu karışıklığın içerisinde nasıl başarılı bir şekilde çıkabileceklerinin bir sınavıdır” dedi.  

Görüşmede İran’ın nükleer silahlar konusunda anlaşmaya varmasını da ele aldıklarını aktaran Nuceyfi,  “Kesinlikle bu konu, bölgenin istikrarı için çok önemlidir. Ama en önemli konu Suriye krizidir. Bu krizden ancak karşılıklı görüşmelerle çıkılabileceğine bütün taraflar inanıyor” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir