"PPK inşallah kafamızı gözümüzü yarmadan tedbir alır"

Bakan Çağlayan, bugünkü kurla Türkiye'nin ithalatının giderek artacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bugünkü kurla Türkiye'nin ithalatının giderek artacağını ifade ederek, "Ümit ediyoruz ki bunu tanzim etmesi gereken Merkez Bankası ve Para Politikası Kurulu inşallah hidayete erer. İnşallah onlar da Türkiye'nin gerçeklerini görürler ve kafamızı gözümüzü yarmadan tedbir alırlar" dedi.

Çağlayan, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Turkchem Eurasia 4. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bu kurla, bu yapıyla Türkiye'nin ithalatının giderek maalesef artacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Haziran ayında 100 bin dolara 160 bin lira ödüyordunuz, şimdi 100 bin dolara 140 bin lira ödüyorsunuz ve demektir ki bu kadar miktarda Türkiye'de üretici açısından sizin üretim maliyetiniz artmıştır. Rekabet şansınız kaybolmuş demektir. Ama buna rağmen durmayacağız, yorulmayacağız, üzerine gideceğiz. Ümit ediyoruz ki bunu tanzim etmesi gereken Merkez Bankası ve Para Politikası Kurulu inşallah hidayete erer. İnşallah onlar da Türkiye'nin gerçeklerini görürler ve kafamızı gözümüzü yarmadan tedbir alırlar."

Ar-Ge'nin kimya sektörü için son derece önemli olduğunu söyleyen Çağlayan, "Biz sadece kura bakarak ihracat yapmayacağımızı, sadece kur artışına ihracatı bağlamadığımız belirtmeliyiz ve her fırsatta Ar-Ge'ye, inovasyona destek veriyoruz demeliyiz" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de konuşmasında, sektörün inovasyon ve Ar-Ge'de önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

108'i yabancı 312 firmanın katıldığı fuar, 10 Ekim 2010 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir