"Reklama verilen para çöpe atılan para olarak algılanıyor"

ATO Başkanı Aygün, markalaşmak için reklamın önemli olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, markalaşmak için reklamın önemli olduğunu belirterek, "Ancak Türkiye'de reklama verilen para çöpe atılan para olarak algılanıyor, bu çok yanlış bir düşünce" dedi.

Ankara ve Anadolu Reklamverenler Platformu tarafından platformun tanıtımı amacıyla ATO Konferans Salonunda "Markana Farklı Bak" konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Aygün, Türkiye'de reklam sektörünün istenilen yerde olmadığını ifade ederek, bu nedenle reklam verenler ile alanların aynı platformda buluşturmak gerektiğini söyledi.

Şirketlerin birbiriyle rekabet edebilmesi ve dünyada adını duyurabilmesi için markalaşmanın önemini vurgulayan Aygün, zaman zaman yurtdışında Türk markaları gördüğünü bundan da memnuniyet duyduğunu bildirdi. ATO Başkanı Aygün şöyle devam etti:

"Reklama verilen para çöpe atılan para olarak algılanıyor. Bu çok yanlış bir düşünce. Bugün Türkiye'de ticaretle uğraşan 1 milyon 200 bin adet şirket var. Herhangi bir kanal Türkiye'de kaç şirketin reklamını veriyor? 1000 tane şirket yoktur. Demek ki Türkiye reklamda istenen bir yerde değil. Reklamcılık sektörü maalesef geri kalmıştır. Markalaşmak için reklam önemli. Kimin reklamı daha çok satıyorsa onun ürünü daha çok çıkıyor. Reklam aldıkça şirket daha büyüyor. Reklam olunca marka oluyor, marka olunca müşteri sıraya giriyor."

Ankara Reklamcılar Derneği Başkanı Fatih Atilla da reklamcılığın teknik ve yaratıcılık isteyen bir iş olduğunu belirterek, işletme sahiplerinin çoğunun reklamcılığın zor bir iş olduğu, entellektüellik ve profesyonellik gerektirdiği konusunda yeterli bilince sahip olmadığını söyledi.

Şirketlerin reklam için en ucuz fiyata baktığına ve reklam standartlarını aşağıya çektiğini anlatan Atilla, teknolojinin gelişmesiyle de bir çok insanın bilgisayar yardımıyla reklam işini yapabileceğini sandığını,. bu anlamda sektörün problem yaşadığını bildirdi.

ATO 52. Reklamcılar Halkla İlişkiler İletişimler Komitesi Başkanı Üner Karabıyık da marka başarısının anahtarının reklam olduğunu, markasını oturtmuş firmaların fiyat savaşlarına dayanabildiğini vurguladı.

Reklam dünyasının bütün aktörlerini bir araya getirip, ülkede da fazla markanın oluşmasına zemin sağlayacak çalışmaları yapmayı amaçladıklarını belirten Karabıyık. diğer sektörlere olduğu gibi reklam sektörüne de teşvik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir