"Saldırıdan zarar görmedik"

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Yapılan DDoS saldırısı sonucunda Genel Müdürlüğümüz tarafından yönetilen bilgi sistemleri ve web siteleri herhangi bir zarar görmemiştir" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), web sitelerinden verilen hizmeti aksatmak amacıyla gerçekleştirilen siber saldırının bilgi sistemleri ve web sitelerine herhangi bir zarar vermediğini, sadece internet hattının bant genişliğinin dolması dolayısıyla internet üzerinden sitelerine erişimde sıkıntı yaşandığını bildirdi. EGM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, kurumun web sitelerinden verilen hizmeti aksatmak amacıyla 09.35-10.29 saatleri arasında DDoS saldırısı gerçekleştiği belirtildi.

Bu saldırının amacının hedef sistemin ağ bant genişliğini ve kaynaklarını tüketerek servis kesintisi yaratmak olduğu bildirilen açıklamada, DDoS saldırısının pek çok IP adresinden gelen internet trafiğinden kaynaklandığı için teknolojik olarak engellenmesi zor bir atak türü olduğu ifade edildi. DDoS saldırısı sonucu EGM tarafında yönetilen bilgi sistemleri ve web sitelerinin herhangi bir zarar görmediği, sadece Genel Müdürlükçe kullanılan internet hattının bant genişliğinin dolması dolayısıyla internet üzerinden sitelerine erişimde sıkıntı yaşandığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesine karşı 00.35'te başlayan saldırı saat 10.29'da kesilmiş ve web siteleri normal olarak hizmet vermeye devam etmiştir. İnternet haber kaynaklarında çıkan 'Redhack hacker grubu Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini çökertti', 'Uluslararası hacker grubu Anonymous Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesini çökertti' gibi bilgiler gerçeği yansıtmamakta olup, bilgi sistemlerimizde, DDoS saldırısından kaynaklanan ve 54 dakika devam eden erişim zorluğu haricinde herhangi bir hacklenme söz konusu değildir."

Bu konularda ilginizi çekebilir