"Saldırılara siyasetle cevap vereceğiz"

Kürkçü, HDP'nin Fethiye İlçe Başkanlığı binasının açılışındaki gerginlik ve Türkiye'nin bazı kentlerindeki buna benzer olaylara ilişkin, "Davet edildiğimiz düelloya icabet etmeyeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, partisinin Odunpazarı Meydanı'ndaki mitingi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, partisine karşı yapılan saldırıları öfkeyle ve kızgınlıkla karşıladıklarını ancak öfkelerine yenilmediklerini söyledi.

Halkların Demokratik partisine saldıranların partinin varlığına karşı olduklarını söylediklerini belirten Kürkçü, şöyle konuştu:

"Çünkü Halkların Demokratik Partisi, Türkiye'nin tek bir halktan oluşmadığını, bir halklar mozaiği olduğunu ve buna uygun bir yeni düzene kavuşması gerektiğini, yerel yönetim seçimlerinde bunun için bir imkan olduğunu savunuyor. Biz selametle 30 Mart gününe kadar gidilecek yolu gideceğiz. Davet edildiğimiz düelloya icabet etmeyeceğiz. Saldırılara, siyasetle ve sözle karşılık vereceğiz. Bugüne kadar da bu saldırıları boşa çıkarmayı başardık. Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz."

"Bu seçimlerde yüzde 10 barajını sandıklara gömeceğiz"

Daha sonra meydanda toplanan partililere hitap eden Kürkçü, merkezi yönetimin de halkın istediği gibi bir yönetim haline gelebilmesi için her şeyden önce yerelde herkesin kendi kendini yönetme hakkını elde etmesi için mücadele edeceklerini bildirdi.

 Halkların Demokratik Partisi'nin bu hak için mücadele ettiğini anlatan Kürkçü, şunları söyledi:

"Biliyoruz ki Türkiye'de yaşayan herkes bizim gibi düşünmüyor. Kimse de bizim gibi düşünmek mecburiyetinde değil ama HDP'nin siyaset yapma hakkı herkesin siyaset yapma hakkı kadar makbuldür, mübarektir. Bu hakkımıza el uzatanlarla mücadele edeceğimiz tabidir. Son 1 aydır HDP'ye karşı girişilen saldırılar, her türlü şiddet girişimleri, parti binalarımızın, seçim merkezlerimizin, seçim bürolarımızın taşlanması HDP'nin siyaset hakkına yöneltilmiş, en büyük suikasttir. Bu suikastin arkasında kimin durduğunu biliyoruz. Ali İsmail Korkmaz'ı sopalarla kim öldürdüyse partimize saldıranlar da onlardır. Onların sonları ne olacaksa partimize saldıranların sonları da o olacaktır."

Kürkçü, HDP'nin kurulduğundan bu yana sadece 4 ay geçtiği halde adım adım yerel iktidara doğru yürüdüğünü anlatarak, "Bu seçimlerde hiçbir şey elde edemezsek de yüzde 10 barajını sandıklara gömeceğiz ve 31 Mart günü Türkiye yeni bir güne uyanacak. Eğer yüzde 10 barajını hakikaten yıkabilirsek 2015 genel seçimlerinde en az 60 milletvekiliyle Meclis'te olacağız. Bunun anlamı şudur. Hiçbir parti kendi başına iktidar olamayacak. Bizi hiçe sayanlar bilsin bundan sonra her şey biziz" diye konuştu.

Kürkçü, mitingin ardından Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.