"Tekstil ve Moda Tasarım Günleri" başladı

UHKİB Başkan Yardımcısı Türkay, 'Moda Tasarım Okulu' açılacağı müjdesini verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen "Tekstil ve Moda Tasarım Günleri" törenle başladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili İbrahim Burkay, bu yıl şubat ayında 2'ncisini gerçekleştirdikleri "Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı" ile bugünkü organizasyonun önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"İkisi de son yıllarda sıkça dile getirilen akademik çevreler ile özel sektör ve kamunun işbirliği anlamına gelen 'Triple Helix' kavramının hayata geçtiği, adeta 'ete kemiğe büründüğü' çok önemli organizasyonlardır ve bütün bu çalışmalar tekstil ve konfeksiyon sektörünü el birliğiyle geleceğe taşıyabileceğimiz önemli projelerdir. Bu seneki sloganımızı 'İnovasyon ve tasarımla geleceği şekillendiriyoruz' olarak belirledik. Giderek daha sık söz konusu ettiğimiz inovasyon süreci, bilimsel bilgi birikimi ve teknoloji geliştirmenin yanı sıra ticari başarıyı da mutlaka içinde barındırmalıdır. İhracatçı birlikleri olarak reel sektör ile akademisyenlerimizin işbirliği içinde yürüyecek Ar-Ge projelerinin gerek TÜBİTAK gerekse diğer fonlardan gerekli finansmanının sağlanmasında da firmalarımıza gerekli destekleri sağlamaktayız.

Şu anda belirtmek isterim ki tekstil ve konfeksiyon sektörü için çok önemli olan tasarım faaliyetlerinin Ar-Ge Teşvik Yasası kapsamına alınması sektörün geleceğini şekillendirmede çok önemlidir."

'Moda Tasarım Okulu' açılıyor

UHKİB Başkan Yardımcısı Ergun Hadi Türkay da yılın ilk çeyreği itibarıyla tekstil ve hazır giyim sektörünün toplam ihracatının, otomotivin önünde yer aldığına değinerek, Türkiye'nin geleneksel sektörünün, üretim ve istihdamın yanı sıra ihracattan aldığı pay itibarıyla da hala önemini koruduğunu bildirdi.

Türkay, sektörün gelişimine katkı sağlamak doğrultusunda müjdeli bir haberi ilk kez paylaşmak istediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sektörümüzün geleneksel can damarlarından olan Bursa'mızda, gençlerimizi inovatif tasarımla buluşturacak, global arenada bu konuda elde edilen gelişmeleri anında uygulama esnekliğine sahip bir 'Moda Tasarım Okulu' açmak üzere ön çalışmalarımıza başladık. Avrupa'nın moda ve tasarım konusunda söz sahibi eğitim kurumları ile görüşmeler için ilk adımlarımızı attık. Bursa'da eğitim içeriğinin işbirliği yapılan yabancı eğitim kurumu tarafından sağlanacağı, buna karşın çağdaş ve ileri düzeyde bir moda tasarım eğitimi için gereken her türlü yatırımın birliğimiz tarafından karşılanacağı bir eğitim projesini ilk kez burada sizlerle paylaşıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir