"Türkiye-İran ilişkileri zaman kaybetti"

Bakan Demir, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerini Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde geliştirdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin, geçmişte zaman kaybettiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İran Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Ahmed Nurani'nin görev süresinin dolması nedeniyle İlci Otel'de veda yemeği düzenledi.

Bakan Demir, burada yaptığı konuşmada, özellikle AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerini Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde geliştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin ilişkilerini kardeşlik, dostluk ve işbirliği üzerine hızla geliştirecek şekilde inşa ettiğini, bu durumun Türkiye için olduğu gibi özellikle komşu ülkeler için de ciddi anlamda olumlu gelişmelere sebebiyet verdiğini ifade eden Demir, "Türkiye ile İran arasındaki ilişkiler geçmişte zaman kaybetti" dedi.

Demir, kaybedilen yılları telafi etmek için her iki ülkenin yetkililerinin de büyük bir sorumluluk içinde ilişkileri geliştirdiğini, iki ülkeyi gelecekte çok daha güzel günlerin beklediğini ifade etti.

Geniş bir teknik heyetle 16-20 Temmuz tarihleri arasında İran'a çalışma ziyaretinde bulunacağını bildiren Demir, iki ülke arasında ilişkileri geliştirmek için ciddi potansiyeller bulunduğunu ve ziyaretin çok önemli gelişmelere sebebiyet vereceğini kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir