"Tuzakları boza boza yolumuza devam edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bundan sonraki süreçlerde atılacak manşetler, ortaya konacak yeni kirli hesaplar, tuzaklar ne olursa olsun, onları boza boza yolumuza devam edeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ressam Selahattin Kara'nın Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'ndeki "İstanbul Resimleri" sergisinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bozdağ, İstanbul yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin soru üzerine, Türkiye'de yolsuzluk ve yoksullukla mücadele konusunda hükümetin ortaya koyduğu kararlılığın, elde ettiği başarıların ortada olduğunu söyledi.

Bozdağ, hükümetin bugüne kadar yaptıklarının ortada olduğunu dile getirerek, "Milletimizin önünde ne yapmışsak yaptık. Milletimiz de her seçimde bunlara dair değerlendirmesini yapmıştır. Bu yolsuzluk adı altında sürdürülen iftira kampanyası ve siyaset mühendisliği, kirli operasyon, AK Parti'nin en güçlü noktasından AK Parti'yi vurma ve böylelikle milletle AK Parti arasında kurulmuş olan gönül bağını koparmaya dönük kirli bir oyun. Biz bunu açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bunun, bütün boyutlarıyla da milletimiz tarafından görüldüğünü, görüleceğini biliyoruz. Milletimize her zaman olduğu gibi bu konuda da güveniyoruz. Bizim alnımız aktır, başımız diktir" diye konuştu.

"Bu millet her zaman oyunları bozmuştur" 

AK Parti'nin, Türkiye'de 11 yıldır iktidarda olduğunu, hem merkezi hükümetin hem de belediyelerin bütçelerini AK Parti'nin yönettiğini hatırlatan Bozdağ, "Bu kadar zaman içinde Türkiye'de AK Parti'ye dönük elle tutulur bir yolsuzluk iddiası ortaya atılamadı. Şimdi de atılmış bir şey yok. Bakanlarımıza dönük bir şey yok. Çocukları, aileleri üzerinden bakanlara, onların üzerinden de AK Parti hükümetine ve AK Parti'ye dönük bir operasyon vardır. Bunun bütün boyutlarıyla zaman içinde ortaya çıkacağını, milletimizin çok basiretli bir değerlendirmeyle bunun gerekli notunu da vakti geldiğinde vereceğine yürekten inanıyorum. Çünkü bu millet her zaman oyunları, tuzakları bozmuştur. Bunu da bozacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

"AK Parti'nin gücünün kaynağı milletin desteği ve duası, Allah'ın yardımı"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AK Parti'nin, gazete manşetleri, kasetler, tehditler, şantajlar, sermayenin desteği, dış güçler veya karanlık odakların kirli ittifakları sonucunda değil, herkese ve her şeye rağmen bütün manşetlere, bütün karşı oluşlara rağmen, milletin gönülden desteğiyle ve duasıyla iktidara geldiğini vurgulayarak, AK Parti'nin gücünün kaynağının milletin desteği ve duası, Allah'ın yardımı olduğunu söyledi.

Bu güç kaynağıyla yollarına devam edeceklerini aktaran Bozdağ, "Bundan sonraki süreçlerde atılacak manşetler, yapılacak yayınlar, ortaya konacak yeni kirli başka hesaplar, tuzaklar her ne olursa olsun, biz onları boza boza yolumuza devam edeceğiz. Bütün bu oyunların ana nedenleri de Türkiye'nin huzur ortamını, istikrarı ve güvenli ortamını bozmak ve Türkiye'yi eski Türkiye'ye geri döndürme gayreti ve çabalarıdır. Bu çabaları da biz iktidar olarak boşa çıkaracağız" diye konuştu.

"Bunlar tamamen Başbakanımızın takdirinde olan konular"

"Soruşturmada adı geçen bakanların yeni kabinede yer almayacağı" yönündeki iddialara ilişkin soruya karşılık Bozdağ, AK Parti hükümetlerinin, millete başarıyla hizmet ettiğini söyledi.

Bozdağ, "Zaman zaman sayın Başbakanımız, hükümetlerle ilgili değerlendirmeler yaptı. Bu, AK Parti hükümetleri içinde zaman zaman oldu. Bundan sonraki zaman içinde değerlendirme olur mu olmaz mı, buna dair takdir ve karar yetkisi de sayın Başbakanımıza aittir. İftira kampanyaları veya başka şeylere dönük adımlarla, AK Parti'ye dönük birtakım operasyonlarla alınacak kararlar değildir. Bunlar tamamen sayın Başbakanımızın takdirinde, değerlendirmesinde olan konulardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir